HockeyNews
PLUS

Sparkad i Brynäs – får räddningsuppdrag

(23674) Mikko Manner/Finland
Simon Hastegård/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 05:39

FacebookXWhatsApp

Mikko Manner, 50, har gjort klart med sitt första tränaruppdrag sedan han lämnade Brynäs IF. Efter att ha fått sparken precis innan nedflyttningen till Hockeyallsvenskan har den finske tränaren nu fått en ny chans – och det blir i hemlandet Finland som huvudtränare för HPK i Liiga.

ANNONS

HPK meddelar att man släpper Maso Lehtonen och Mikko Sirento-Manninen från deras positioner, och att Manner tar över som huvudtränare för resten av säsongen. Dessutom ansluter Olli Hällfors till tränarteamet i klubben.

Efter två säsonger i Brynäs, där laget till slut åkte ur SHL, har Manner haft en period som assisterande tränare i Kärpät och i det finska landslaget. Nu får han återigen ta huvudansvaret, denna gång för ett HPK som hoppas vända sin säsong till det bättre.

Mikko Manner har tidigare varit huvudtränare för Kärpät i Liiga där han bland annat prisades som årets tränare 2017/18 – en säsong som slutade med en mästerskapstitel.

HPK:s styrelse hoppas att denna förändring ska ge laget ett välbehövligt lyft under resten av säsongen. Mikko Manner får med sig en erfaren stab, och med Olli Hällfors som ny del av tränarteamet hoppas klubben snabbt kunna vända trenden.

HPK ligger för närvarande sist i Liiga-tabellen och säsongen hittills har varit en besvikelse. Manner och hans stab får nu uppdraget att vända skutan och ge fansen något att glädjas åt.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln