HockeyNews
PLUS

Söker nytt jobb efter degraderingen: ”Jag ångrar ingenting”

(19224) Johan Hellström
Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2021

FacebookXWhatsApp

Borås blev ett av de sju gäng som tvingades lämna Hockeyettan via kvalspel och efter att degraderingen blev ett faktum har klubben och huvudtränaren Johan Hellström gått skilda vägar.

Coachen hoppas dock på att bli kvar i ligan.
– Jag känner att jag definitivt vill vara kvar i Hockeyettan, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Den fjärde april spelades sista omgången i den negativa kvalserien som skickade Borås raka vägen ner i division 2. Knappt två veckor senare, den 15 april, meddelade klubben att parterna kommit fram till att gå skilda vägar med huvudtränaren Johan Hellström.

– Det var gemensamt, vi har haft en jättebra dialog hela tiden jag och sportchefen Christoffer Holst, så det är absolut inga hard feelings någonstans och jag är kvar nu kontraktstiden ut och jobbar på hockeygym. Det är verkligen inget ont alls mellan oss. Det var ett sunt beslut vi tog där och vi har haft en bra dialog hela tiden, konstaterar Hellström.

Det är en synnerligen tung säsong som kan summeras där laget slutade näst sist i grundserien, sist i vårserien och sedan även sist i kvalserien efter att ha vunnit en av sex matcher. Degraderingen till division 2 blev ett faktum. Med några veckors distans kan coachen börja reflektera.

– Nu börjar man väl bli lite människa igen, det är inget snack om att det har varit en tuff säsong, det har det varit. Frågar du alla sportchefer och tränare i Hockeyettan så har det varit en extrem säsong.

Har du gjort någon analys över varför det blev som det blev?
– Ja, det är klart att man har kollat över och suttit ner med ledarstaben och lite sådana saker. Som tränare är man ju ansvarig i både med och motgång, men jag tror att det är många faktorer som har spelat in den här säsongen. Jag kan säga att vi som ledare vi slet hårt, spelarna slet hårt, men i slutändan var vi inte tillräckligt bra.

– Vi har gjort många bra matcher under säsongen men vi hade det motigt och fick inget gratis. Det är väl inget man ska förvänta sig att få heller, men vi gjorde vad vi kunde både spelare och ledare.


Ångrar inte klubbytet
Efter två säsonger som huvudtränare i Skövde valde Hellström att redan i januari ifjol utnyttja en klausul i kontraktet för att söka sig vidare i karriären. Det landade i en anställning hos Borås, med facit i hand är det rimligt att ställa sig frågan om det var rätt karriärsbeslut.

– Jag ångrar ingenting att jag kom till Borås. Jag hade en klausul i kontraktet med Skövde där jag valde att nyttja den, men jag ångrar definitivt inte att jag kom till Borås. Jag har blivit jäkligt väl omhändertagen av klubben och folk runt omkring. Det var surt att förlora mycket, det hade man inte räknat med. Det är klart att ingen vill det, men samtidigt har det varit väldigt utvecklande och jag har fått lära känna jäkligt bra folk. Det är inget jag ångrar att jag valde att komma hit, tråkigt däremot att det blev som det blev, säger han efter att sejouren i Borås är över.

Men där Borås kommande säsong tvingas starta om i division 2 har tränaren en förhoppning om att bli kvar i Hockeyettan där han nu har tre säsonger som huvudtränare under bältet.

– Jag känner att jag definitivt vill vara kvar i Hockeyettan. För det första är det en bra liga och en rolig liga och väldigt utvecklande för mig som ledare. Nu har man tre säsonger och börjar växa in i det. Det första året i Skövde var en omställning från att ha Oskarshamns juniorer och det var en spännande resa man fick göra där med att bygga om lite i Skövde. De hade lite tufft ekonomiskt första året, vi fick bygga om och se utvecklingen och hamna i Allettan andra året, så ettan är absolut en intressant liga.

Har du fått förfrågningar från klubbar i Hockeyettan?
– Det finns några som har visat lite lättare intresse ja.

– Jag har ingenting klart, det är några klubbar som visat lite intresse, kanske någon som visat mer än någon annan, men inget är klart om man säger som så, det är ingen förhandling riktigt.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!