Snackade bort AIK:s chans: "Stor ursäkt"

Oscar Nord AIK
ANNONS

Publicerad: 25 september 2024

AIK hade chansen att kvittera borta mot Mora med några minuter kvar. Då snackade Oscar Nord till sig en utvisning.
– Det är en stor ursäkt som krävs i omklädningsrummet nu, sade TV4-experten Johan Tornberg i tv-sändningen.

ANNONS

Osynlig i premiären. Men Gerry Fitzgerald var betydligt hetare och bättre borta mot Mora. Han gjorde ett mål i powerplay och hade bud på mer, klart mer aktiv än i fredags. Det räckte dock inte för AIK, som förlorade med 3–5.

Både Topias Leinonen i Mora och Jonathan Stålberg, som fick starta nu istället för Victor Brattström i AIK-kassen, hade svårt att övertyga.

Spelmässigt var det dock jämnt och matchen stod och vägde när Eero Teräväinen skickade in 4–3 med drygt fyra minuter kvar.
AIK tog timeout och plockade sin målvakt, men mitt i forceringen snackade Oscar Nord till sig en utvisning. Istället blev det mål i tom kasse i slutet för Mora.
– Det är en stor ursäkt som krävs i omklädningsrummet nu, sade TV4-experten Johan Tornberg i sändningen om Nord.
– Vi får väl se. Det är sånt som händer, det är trist men inte så mycket att göra åt det nu heller, kommenterade lagkaptenen Filip Windlert situationen, missnöjd med AIK:s spel.
– Fortfarande inte hundraprocentigt, det är inte bra, sade han.

Mora tog första segern medan AIK står på noll poäng efter två matcher. På fredag väntar Kalmar borta.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.