HockeyNews
PLUS

Slogs i slutspelet – avstängd nu: "Svider"

Bagenda
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:58

FacebookXWhatsApp

Slagsmålet efter en av slutspelsmatcherna mot Mora gör sig fortfarande påmind för Daniel Muzito-Bagenda. AIK-forwarden har en match kvar på straffet och missar därför seriepremiären, rivalmötet mot Södertälje.
– Det svider, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Mora avgjorde matchen i förlängning, Daniel Muzito-Bagenda satte igång ett bråk med Moraspelarna som slutade med att båda lagens spelare hade ett stort slagsmål på isen.

Fem spelare stängdes av – två i Mora och tre i AIK. Men den som fick hårdast straff var Daniel Muzito-Bagenda, som fick tre matchers avstängning (en mer än övriga) och böter på nästan 9 000 kronor.

Den slutspelsserien varade dock bara i ytterligare två matcher. Därför är Muzito-Bagenda avstängd även i fredagens seriepremiär.
– Det är såklart surt att missa en hemmapremiär på bästa sändningstid. Det svider, säger Muzito-Bagenda till Hockeynews efter torsdagens träning.

– Det var några som tyckte att de tog ett rimligt beslut och jag får stå mitt kast, fortsätter han.

Han håller tillbaka åsikterna om bedömningsnivån från disciplinnämnden, som var ett hett samtalsämne förra säsongen.
– Hoppas att de får någon ordning, lite tydlighet och klarhet i det, säger han.

Under torsdagen kom ju även nyheten att böterna vid avstängning sänks något den här säsongen.
– Jaså? Ja, det är ju bra för dem som blir avstängda i framtiden, ler han.

Förutom Muzito-Bagenda kommer AIK få klara sig utan centern Daniel Ljungman, som är sjuk med feber, och Eric Norin, som är skadad och blir borta några veckor till, meddelar tränaren Markus Åkerblom. I övrigt väntas AIK ha alla tillgängliga mot Södertälje.

De två lagen mötte varandra på försäsongen, då vann AIK efter straffläggning. Men Muzito-Bagenda drar inga slutsatser av den matchen.
– Jag vet inte, alla lag är olika nertränade och har fokus på andra grejer. Det blir lite skillnad när man spelar om poäng så klart. Det är klart att man har koll på lagen så, men egentligen fokuserar vi mest på oss själva. Vilka som står på andra sidan är ganska sekundärt, säger Muzito-Bagenda.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln