HockeyNews
PLUS

Klart: Böterna från disciplinnämnden sänks

(9441) Domare SHL
Petter Arvidson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:17

FacebookXWhatsApp

Det kommer att bli sänkta bötesbelopp i SHL och Hockeyallsvenskan.
Beslutet kommer kort inför seriepremiären.

ANNONS

Bötesbeloppen efter fällningar i disciplinnämnden kommer att sjunka. Tidigare har man räknat på 12,5 procent av spelarnas bruttolön för att fastställa storleken på bötesbeloppet.
Från och med 2024 sjunker värdet med 2,5 procentenheter till tio procent av bruttolönen.

Färre skador

Bakgrunden till att Svenska Ishockeyförbundet i samråd med ligaorganisationerna för SHL och HockeyAllsvenskan och spelarfacket Sico har bestämt sig för att sänka bötesstraffen är att antalet skador minskar.
– Då vi under en tid har sett en nedåtgående trend inom skadestatistiken är det logiskt med en sänkning. Vi övervakar skadestatistiken noga och i framtiden kan vi se höjningar eller sänkningar beroende på utfallet, säger tävlingschefen Magnus Mårtensson i ett pressmeddelande.

Kartläggning visar goda resultat

Sedan sex år tillbaka har hockeyförbundet genom en kartläggning kunnat se att både antalet huvudskador och skador överlag minskat i antal. Det har lett till den sänkning av bötesstraffet vid fällningar i disciplinnämnden som nu görs.
– Vi fortsätter med vårt viktiga arbete för att öka säkerheten för spelarna, bland annat genom att följa utvecklingen noga. Till exempel såg vi en liten ökning av antalet smällar mot huvudet under avslutningen av förra säsongen, och det är en trend som måste brytas, säger Morgan Johansson som är säkerhetsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln