HockeyNews
PLUS

Slog till med hattrick – i Färjestads kross

Oskar Steen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 21:53

FacebookXWhatsApp

Färjestad körde över Malmö med hela 8–3.
Då slog Oskar Steen till med ett hattrick.
– Det var längesen, säger han till TV4.

ANNONS

Efter sex raka segrar följda av tre raka förluster var Färjestad tillbaka som ett vinnande lag under torsdagskvällen. Malmö besegrades med 8–3, och Oskar Steen levererade återigen. Han gjorde sitt sjunde, åttonde och nionde mål i krossen.

– Framför allt skönt att göra mål. Det är väldigt kul. Jag vill hjälpa laget och bidra. Jag har alltid velat göra mycket mål, så det är kul att det flyter på, säger Steen till TV4.

Färjestad sprang ifrån Malmö under den andra perioden, där laget gick upp till en 5–2-ledning. Tre av periodens fyra mål kom i powerplay, och båda Steens mål i perioden kom på liknande sätt, där han tryckte in pucken från nära håll.

I tredje perioden blev Steen hattrickskytt med sitt nionde mål för säsongen. När han ombeds minnas sitt senaste hattrick svarade han:

– Det måste vara juniortiden eller något sånt. Det var längesen, så det är kul.

Det sista målet innebär att han nu är i delad skytteligaledning tillsammans med lagkamraten David Tomasek. De två ligger också etta (Tomasek) och tvåa (Steen) i poängligan.

– Jag har vetat att jag är en bra spelare och har bara tänkt gå in här och spela mitt spel. Sen är det jäkligt lätt att komma in i det här laget. Det är många skickliga spelare och man spelar med bra spelare oavsett vilka man spelar med, säger hattrickskytten till TV4.

Med den här segern hänger Färjestad kvar i toppen av SHL, medan Malmö återfinns i mitten av tabellen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln