HockeyNews
PLUS

Skellefteå vill värva mitt i skadekrisen

Robert Ohlsson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 september 2024

FacebookXWhatsApp

Svenska mästarna Skellefteå genomlider en skadekris.
Flera spelare kommer att missa SHL-premiären. General managern Erik Forssell söker förstärkningar.
– Får se om vi kan hitta nånting här i närtid eller om det tar lite längre tid, säger Forssell till Hockeynews.

ANNONS

Skadelistan är betungande för Skellefteå AIK med bara dagar kvar till SHL-starten. Backarna Måns Forsfjäll och Arvid Lundberg blir borta ett bra tag.
– Måns Forsfjäll är långtidsskadad. Arvid Lundberg är väl tre till sex veckor bort om jag säger något lite halvslarvigt. Vad har vi mer? Vi har så jäkla många borta, säger Skellefteås guldtränare Robert Ohlsson till Hockeynews. Det är bara Skellefteås medicinska team som har absolut koll på skadeläget inför SHL-premiären.
– Jag vet inte exakt. Några är osäkra och någon kommer att vara borta. Det är liksom bara att gilla läget och köra på. Under en säsong kommer det alltid perioder då man har lite spelare borta. Då får andra steppa in, säger Skellefteås general manager Erik Forssell till Hockeynews.

Flera längre skador

Backarna Måns Forsfjäll och Arvid Lundberg missar SHL-premiären. Men det finns hopp om spel för både Frans Haara och Axel Sandin Pellikka.
– Vi har haft bara sju backar så vi har haft en öppen (plats) så att säga. Sedan när Måns (Forsfjäll) har blivit långtidsskadad så blir det viktigt. Och Arvid borta tre till sex veckor. Men jag tror och hoppas att både Pellikka och Haara är tillgängliga till lördagsmatchen. Det är vad man hoppas, säger Robert Ohlsson. Med bara tre ordinarie backar hela, Pontus Johansson, Oskar Nilsson och Jonathan Pudas, har Skellefteå lånat in backen Fredrik Granberg, lillebror till förre Skellefteåbacken Petter Granberg.

ANNONS

Letar förstärkningar

Erik Forssell kikar också på marknaden.
– Vi kollar på backsidan fortfarande att ta in spelare. Får se om vi kan hitta nånting här i närtid eller om det tar lite längre tid, säger Forssell till Hockeynews.

Det är en eller två värvningar som behövs?
– Ja, precis.

Hur ser det ut på spelarmarknaden tycker du?
– Det är väl som alltid. Det finns nån spelare och så dyker det upp nån. Det finns inte jättemånga spelare på marknaden nu. Sedan när säsongen kommer igång brukar det komma loss några nya spelare.

Guldmålvakten närmar sig spel

Skellefteå har även sin guldmålvakt Linus Söderström på skadelistan.
– Linus Söderström har varit med och tränat med laget förra veckan och ska träna den här veckan också så får vi se hur det står till med honom, säger Robert Ohlsson.
David Rautio har tidigare gjort ett kort inhopp i Skellefteå under hösten men är inte aktuell inför premiären.
– Nej inte som det ser ut just nu, säger Erik Forssell.
Robert Ohlsson håller också tummarna för att stjärncentern Oscar Lindberg kan spela i premiären borta mot Malmö. Lindberg är inte skadad.
– Oscar Lindberg har varit hemma för födsel. Vi hoppas att det är klart till helgen så han kan spela.

Finns hopp inför premiären

Ohlsson tillägger:
– Pär Lindholm ska träna imorgon. (Axel Sandin) Pellikka ska träna imorgon. Kanske kanske Frans Haara. Jonathan Johnson kanske kan vara med till nästa helg.
För centern Linus Lindström dröjer det minst några veckor innan han kan vara tillbaka fullt ut. Dessutom är nya norska talangen Michael Brandsegg-Nygård på NHL-läger med Detroit ett tag till.
Trots det prekära läget säger Skellefteås general manager:
– Det känns kul att komma igång även om vi kanske har några spelare borta. Vi har tränat bra och killarna känns sugna så det ska bli kul att komma igång. Vi ser fram emot starten med tillförsikt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln