HockeyNews
PLUS

Skada på NHL-lägret för Skellefteås talang

Michael Brandsegg-Nygård
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 september 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteå nya stortalang, den norske landslagsforwarden Michael Brandsegg-Nygård missade Detroits match natten till måndagen svensk tid.
Han uppges vara skadad.

ANNONS

När Detroit mötte Dallas i en träningsmatch i förberedelserna för den stora NHL-campen som drar igång på torsdag saknades Skellefteå-forwarden Michael Brandsegg-Nygård.
Enligt Detroit Hockey Now handlar det om en lättare ljumskskada. Den ska inte hindra den 18-årige högerskytten från att vara med i Traverse City där Detroit har sitt huvudläger senare i veckan.
– Det är inte illa alls. Jag vet inte vilken siffra det skulle få på en skala, men det är ingen idé att riskera något, säger Detroits chef för spelarutvecklingen, Daniel Cleary, till Detroit Hockey Now.

Planen att spela i Skellefteå

Michael Brandsegg-Nygård, som fyller 19 år i oktober, skrev på för Detroit i juli och planen är att han ska spela i Skellefteå i SHL kommande säsong när han har avslutat försäsongslägret med Detroit Red Wings.
– Steve (Yzerman, Detroits general manager) kommer självklart i slutändan fatta det beslutet. Men till viss grad, Michael kommer också att fatta det beslutet. Det kommer att bli en jättebra erfarenhet för honom oavsett. Han var i Skellefteå just innan han kom hit. Så jag vet inte. Vi får se hur det går. Naturligtivs kommer han att spela några träningsmatcher här och få en känsla. Vi kommer bara att luta oss tillbaka och titta, säger Daniel Cleary.
Skellefteå har haft en del skadebekymmer inför SHL-starten med spelare som Linus Söderström, Arvid Lundberg och Jonathan Johnson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln