HockeyNews
PLUS

SHL-veteranen letar jobb: ”Håller tummarna”

David Rautio
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:19

FacebookXWhatsApp

SHL-veteranen David Rautio, 39, är på jakt efter nytt målvaktsjobb.
Det har varit nära att lösa sig ett par gånger – men målvakten är alltjämt kontraktslös.
– Jag hoppas och håller tummarna att det ska vara löst inom en hyfsad framtid, säger han till Hockeynews.

ANNONS

I fjol representerade den mångårige SHL-målvakten David Rautio både Luleå och Skellefteå på korttidskontrakt. Men det blev bara tre matcher på hela säsongen och Rautio är nu åter utan jobb.

När Hockeynews får tag i Luleåbon står han och lagar mat. Första frågan blir så klart – hur går det med jobbletandet?

– Jag står utan kontrakt, så det går väl så där just nu. Jag hoppas och håller tummarna att det ska vara löst inom en hyfsad framtid i alla fall, säger Rautio.

Letar du i Sverige eller utlandet?

– Jag är väldigt öppen för allting egentligen. Jag har inga riktiga preferenser att jag måste till ett visst ställe, utan man får vara lite öppensinnad och se vad som kommer. Sen får man bara hoppas på att det löser sig på bästa möjliga sätt. Vi får se vad det blir.

På lördagen kunde Hockeynews avslöja att Djurgården är på målvaktsjakt och att David Rautio finns med på en lista över tänkbara namn.

– Jag har faktiskt inte hört någonting. Du får ett tråkigt svar och innan jag får se något svart på vitt så är allting bara hypotetiskt. Jag har bara läst det ni (i media) skriver, att de är ute och letar en målis. Vi får väl se helt enkelt, säger Rautio till Hockeynews.

David RautioRautio berättar vidare att han haft konkreta erbjudanden att ta ställning till, där det skitit sig i sista stund. Exempelvis var han väldigt nära ett lag vars målvakt skulle opereras – men där operationen ställdes in.

I väntan på intresseförfrågningar håller han i gång för att vara redo om rätt erbjudande dyker upp.

– Nu sista två veckorna har jag tränat med Skellefteå. Det gjorde jag även på försäsongen. Sedan har jag varit och kört lite med Luleås hockeygymnasium, så jag har hållit i gång riktigt bra faktiskt.

Hur känns kroppen?

– Jag tycker att det känns bra. Det är det som gör att jag håller i. Jag är inte superung, men jag känner en jäkla glädje och stort sug. Jag tycker att det kändes ganska bra prestationsmässigt i de matcherna jag spelade förra säsongen. Det blev ju tyvärr inte så många matcher jag önskat, men jag gjorde vad jag kunde i de matcherna jag fick.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln