HockeyNews
PLUS

Avslöjar: DIF på målvaktsjakt – vill ha Ortio

Joni Ortio DIF
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:33

FacebookXWhatsApp

Djurgården är på målvaktsjakt, enligt Hockeynews uppgifter.
Enligt källor är siktet inställt på finländaren Joni Ortio – men även David Rautio finns på listan.
– Innan jag får se något svart på vitt så är allting bara hypotetiskt, säger Rautio till Hockeynews.

ANNONS

Djurgården har fått en knackig start på säsongen och är bara sexa i den allsvenska tabellen. Så sent som under fredagen satt segern väldigt hårt inne mot Almtuna och Marcus Krüger sköt matchavgörande 3–2 i slutminuterna.

Bland annat har målvaktssidan med Viktor Andrén och Hugo Hävelid fått stor kritik för sitt spel under säsongsinledningen. Viktor Andrén har 90,7 i räddningsprocent på de sex matcher han stått och Hugo Hävelid har ynka 86,6 i procent.

Nu kan Hockeynews avslöja att klubben är på jakt efter en ny målvakt. Enligt uppgifter har man hört sig för med flera målvakter den senaste tiden och beskedet är tydligt – klubben vill ha in en ny etta.

Nu har man ställt in siktet på den förre HV- och Skellefteåmålvakten Joni Ortio, 33. Källor uppger att Djurgården vill få till en affär när Ortios korttidskontrakt med finska Ässät löper ut den 30 november. Huruvida Ortio själv är intresserad av spel i Djurgården framkommer dock inte.

Joni Ortio, som förra säsongen vaktade målet i 39 SHL-matcher och hade en räddningsprocent på 87,4, har den här säsongen stått nio matcher i den finska ligan och noterats för 89,3 i räddningsprocent. På meritlistan finns även spel i NHL, KHL och Schweiz.

I väntan på att Joni Ortios kontrakt ska löpa ut tittar Djurgården på andra korttidslösningar och ett namn som finns på listan är SHL-veteranen David Rautio, 39.

– Jag har faktiskt inte hört någonting. Du får ett tråkigt svar och innan jag får se något svart på vitt så är allting bara hypotetiskt. Jag har bara läst det ni (i media) skriver, att de är ute och letar en målis. Vi får väl se helt enkelt, säger Rautio till Hockeynews.

Skulle det locka med spel i Djurgården?

– Jag är väldigt ödmjuk och öppen för vad som kommer. Jag har inte spelat så mycket matcher de sista säsongerna av olika anledningar, så det finns ett stort sug till hockey och det hade varit kul om de löste sig med någonting bra. Jag försöker bara förbereda mig och hoppas på det bästa. Jag är inte riktigt i positionen att jag kan önska eller kräva någonting.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln