HockeyNews
PLUS

SHL-meriterad center till HA-klubben

Jacob Grönhagen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 juli 2024

FacebookXWhatsApp

SHL-meriterade Jacob Grönhagen är klar för sin tredje allsvenska klubb.
På måndagen presenterades centern av Almtuna.
– Det ska bli väldigt roligt att få komma till Almtuna, säger Grönhagen till klubbens hemsida.

ANNONS

Almtuna har bara elva spelare på kontrakt inför nästa säsong. Nu kan Uppsalaklubben addera ytterligare en pusselbit till truppen.

Det rör sig om den 23-årige centern Jacob Grönhagen som närmast kommer från spel i Nybro.

– Vi är glada att få in Jacob in i a-lagstruppen. Med den utveckling som Jacob har haft de senaste säsongerna med sitt spel i både Kristianstad och Nybro, ser vi en spelare som vi har förhoppningar om ska kunna ta ytterligare kliv i sin spelarutveckling, säger sportchefen Nicklas Danielsson till klubbens hensida.

Jacob Grönhagen, som stod för 12 poäng på 32 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen, ser fram emot att få representera Almtuna.

– Det ska bli väldigt roligt att få komma till Almtuna, känslan är att klubben har någonting bra på gång. Det är många unga hungriga spelare som vill framåt och upp i sina karriärer. Jag ser fram emot säsongen där ambitionerna främst är att hjälpa Almtuna att vinna hockeymatcher, säger han.

Jacob Grönhagen, som har Värmdö som moderklubben, har tidigare gjort 10 SHL-matcher för HV71 och har även representerat Hammarby, Dalen, Karlskrona och Kristianstad.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln