HockeyNews
PLUS

Saknade över en miljon – men fortsatte värva: ”Sjukt”

(19541) Kristianstad
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 12 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Dokument som Kristianstadsbladet tagit del av visar att Kristianstads IK var medvetna om att 1,2 miljoner kronor saknades för att klara av elitlicens den här säsongen.
Trots det fortsatte klubben att värva och utöka organisationen kring A-laget.

Kristianstads IK är i kris och har nu tvångsnedflyttats för andra året i rad. Nu visar dokument, som Kristianstadsbladet tagit del av att klubben fortsatte att värva trots att de visste att det saknades över en miljon kronor för att klara elitlicensen 2024.

ANNONS

Tidningen har tagit del av ett reviderat budgetförslag från augusti förra året. I förslaget, som skulle klubbas igenom på ett styrelsemöte, räknade KIK med att göra en vinst på drygt 800 000 kronor. Men trots den budgeterade vinsten hade det ändå fattats 1,2 miljoner kronor för att garanteras elitlicens för den här säsongen.

ANNONS

I ett internt mejl som skickats runt inom klubbledningen skriver en av personerna:

”Vi är ännu ej hemma rent ekonomiskt – men som vi sa så är detta ett levande dokument.”

Men trots det fortsatte klubben att värva. Klubben gjorde klart med sju nya spelare, samtidigt som den sportsliga organisationen kring A-laget utökades.

ANNONS

Enligt uppgifter till tidningen gick föreningen "all in" för att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan redan år ett, men föreningen föll i den sista kvalserieomgången och missade uppflyttning.

Hade klubben klarat det var man överens med sponsorer som skulle gått in med pengar för att klara licenskravet. När uppflyttningen uteblev kom ingen räddning från sponsorerna.

ANNONS

– Det är helt sjukt att ungdomsverksamheten riskeras på det här sättet. Jag är helt övertygad om att de sätter den i konkurs om inte kommunen går in och hittar någon lösning, säger en person med god insyn i föreningen till tidningen.

Kb har sökt kommentarer från den förre ordföranden Peter Åfeldt, som avböjt att bemöta uppgifterna.

Kristianstad är nu klar med överklagan och kommer att skicka in ett ärende till Svenska Ishockeyförbundet innan den 19 juli.

– Vi kommer återkomma, säger styrelseledamoten Tomas Hedberg till Kb utan att gå in på mer detaljer om vad klubben jobbat med.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS