HockeyNews
PLUS

Så reagerar VIK-spelarna: ” En obekväm situation”

Komarek
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:49

FacebookXWhatsApp

Västerås har sparkat tränarna Karl Helmerson och Örjan Lindmark.
Nu uttalar sig spelarna om avskedet.
– Man känner själv en skuld i det, säger lagkaptenen Konstantin Komarek.

ANNONS

Bara tia i den Hockeyallsvenska tabellen. På måndagen kom beskedet att Västerås väljer att sparka tränarna Karl Helmerson och Örjan Lindmark. Nu ger spelarna i laget sina reaktioner på förändringen.

– Man känner själv en skuld i det. Det är första gången jag är med om det i min karriär, så det hör väl inte vanligheterna. Det är hemskt på ett sätt att det blir så här. Men samtidigt är det så, nu får vi komma ihop ännu tajtare och göra det ännu bättre framöver, säger lagkaptenen Konstantin Komarek till VIK-tv.

Komarek ger sin bild av hur beskedet mottagits i gruppen:

– Det är ganska färskt. Det är obekvämt. Det är vår chef som nu ersätts med någon annan och det blir en oviss situation. Jag tror att vi kan komma ut starkare ur från det här och komma ihop ännu mer som grupp.

Backen Erik Flood lider med tränarna:

– Det är aldrig kul när det händer. Jag har haft Karl och Örjan nu i ett och ett halvt år och det är otroligt fina människor båda två. Man vet hur den här branschen fungerar, det är resultaten som är det viktigaste och det har vi inte fått med oss. Vi alla sitter i den här båten och det ligger på oss spelare också. Vi behöver steppa upp här nu.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln