HockeyNews
PLUS

Rögle krossade Modo matchstraffet: "Ingen utvisning"

(31273) Simon Zether
Bildbyrån/Skärmdump TV4 (montage)

Publicerad: 6 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Först bröt Daniel Zaar sin långa måltorka.
Sedan åkte Rögle på ett omdebatterat matchstraff.
– För mig är det inte ens en situation vi ska diskutera här, för det är ingen utvisning. Absolut inte, säger Rögletränaren Roger Hansson i TV4.
Trots det vann Rögle den viktiga matchen.

Daniel Zaar är tänkt att vara en av Rögles ledande spelare, inte minst i det offensiva där poängen är tänkt att trilla in. Men det har gått trögt för forwarden den här vintern.

Inför dagens match mot Modo hade han spelat elva matcher i rad utan poäng, där assistpoängen mot Linköping den 23 november var senast han fanns med i poängprotokollet efter en match. Och måltorkan, den var än längre.

Senast Zaar hittade rätt var nämligen den 7 oktober när han gjorde mål i segermatchen mot Oskarshamn, vilket gjorde att sviten var uppe på 14 matcher i rad utan mål.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


Men i Örnsköldsvik lossnade det.

Efter det att Albin Sundsvik rakat in 1–0 kunde Zaar nämligen stöta in 2–0-pucken bara dryga minuten senare, ett mål som också tvingade Modotränarna till en timeout.

Modo tog sig sedan in i matchen efter att Rögles Simon Zether tilldömts matchstraff efter att hans tackling på Sebastian Ohlsson videogranskats, till Röglelägrets stora förtret.

– För mig är det inte ens en sitation vi ska diskutera här, för det är ingen utvisning. Absolut inte, säger Rögletränaren Roger Hansson i TV4.

Modo reducerade i powerplayet som följde, men kom inte närmare än så. Istället kunde Rögle flyga iväg till tre poäng efter en 5–1-seger.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!