HockeyNews
PLUS

Rödin: "Bara att sätta sig på bussen och skämmas"

(9986) Anton Rödin
Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Brynäs förlorade med 5-1 borta mot ärkerivalen Leksand. Efteråt buades laget ut av de tillresta supportrarna. 

– Jag förstår att de är besvikna på oss, säger Anton Rödin till HockeyNews.se efter matchen. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Efter 5-1-förlusten mot ärkerivalen Leksand stängde Brynäs in sig i omklädningsrummet. När dörren sedan öppnades var det en märkbart besviken och irriterad lagkapten som mötte intervjumikrofonen. 

– Vi får skylla oss själva, det är en dålig match från start från vår sida. Det handlar om att vinna närkamper därute och tävla hela tiden, det gör vi inte. Vi tror att vi är bättre än vi är och tummar på det hårda jobbet som gjort oss bra tidigare matcher. Det är för jävla dåligt helt enkelt, summerar Anton Rödin insatsen för HockeyNews reporter. 

Det blev en tuff start på matchen för Brynäs. Hemmalaget drog i från till en 3–0-ledning innan första powerbreak och sedan var uppförsbacken enorm för Gävlelaget. I den andra perioden var gästerna på väg att ta sig in i matchen, i alla fall spelmässigt, men då hade Leksand redan hunnit utöka ledningen till 4–0. 

– När vi spelar bra hockey vet vi vad vi ska göra och det gör vi i andra. Då ger vi det ett ärligt försök, men det går inte att börja då när man redan ligger under med 4-0. Det är inte okej, säger han. 

Ni låste in er i omklädningsrummet ett tag efter slutsignalen, vad sa ni till varandra därinne? 

– Att vår insats inte är okej. Fans reser hit och stöttar oss och så bjuder vi tillbaka på det här sättet. Ersson och Eriksson i kassen, vi hjälper dem ingenting. Vi står inte upp för varandra eller klubbmärket. 

Apropå de tillresta fansen så höll de inte tillbaka när de visade sitt missnöje gentemot lagets insats. Efter såväl första som sista perioden hördes höga burop från bortasektionen, något som Rödin förstår fullt ut. 

– Klart jag är tacksam för att de är här och jag förstår deras reaktion. De är frustrerade och det är vi också, det är inte okej och jag förstår att de är besvikna på oss. 

Nu väntar en veckas uppehåll för Brynäs och för Rödin och hans lagkamrater handlar det om att släppa det här bottennappet så fort som möjligt. 

– Det är bara att sätta sig på bussen hem och skämmas, sedan är det en ny dag imorgon. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!