HockeyNews
PLUS

Rögle värvar NHL-meriterad center

Jacob Peterson
Bildbyrån

Publicerad: 14 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle BK har gjort klart med en NHL-meriterad center.

Jacob Peterson ansluter från San Jose Sharks till Rögle. 24-åringen har tidigare spelat för Frölunda och Färjestad i SHL, men efter tre år i Nordamerika vänder han nu hem för spel i Rögle.

– Det känns verkligen som att Rögle är ett topplag i SHL som spelar en bra och rolig hockey, som jag tror kan passa mig. Rögle vill vara med och utmana om SM-guld. Jag kommer hem för att jag vill vara med och vinna och då känns Rögle som ett väldigt bra alternativ, säger Peterson till klubbens hemsida.

ANNONS

Centern har skrivit på för 2+1 säsonger.

Tiden i Nordamerika har varit händelserik för Peterson. Han anslöt först till Dallas Stars som draftade honom, men sedan tredjades han till San Jose Sharks säsongen 2022/23. 24-åringen noterades för sex NHL-matcher under säsongen som var.

– Sedan jag åkte över har jag nog blivit lite tuffare. Jag tänker lite snabbare eftersom det går lite fortare på mindre rink, jag kan ta beslut lite snabbare och är lite tuffare vilket man måste vara där borta. Jag har utvecklats mycket på det sättet som kan hjälpa mitt spel.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS