HockeyNews
PLUS

Reideborns framtid oviss – utgående avtal

(10891) Adam Reideborn/Tre Kronor
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:28

FacebookXWhatsApp

Adam Reideborn, 32, har inlett säsongen fenomenalt för sin schweiziska klubb Bern.

Men den VM- och OS-meriterade målvakten har ett utgående kontrakt och en oviss framtid.

ANNONS

Efter SM-finalen 2019 lämnade Adam Reideborn Stockholm och Djurgården för spel i KHL. Efter två starka säsonger i Ak Bars Kazan flyttade han vidare till arméklubben CSKA Moskva.

Där blev han kvar en säsong trots att Rysslands krig mot Ukraina brutit ut och för det fick han tung kritik. Reideborn har heller inte blivit uttagen i Tre Kronor av nye förbundskaptenen Sam Hallam.

Sedan 2023 spelar Adam Reideborn för den schweiziska storklubben Bern och hans start på säsongen har varit bländande.

Slåss i toppen i Schweiz

På sex matcher har han 1,47 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 94,6. Med det tillhör han toppskiktet i National League.

Reideborn, som är dubbel KHL-mästare med CSKA Moskva, har ett utgående kontrakt med Bern. Ännu finns inga förhandlingar om en förlängning av avtalet.

– Jag vet ännu inte i vilken riktning klubben vill gå. Men det är inte första gången jag hamnar i situationen där mitt kontrakt går ut. Vi jobbar båda hårt varje dag för att vinna matcher, säger Reideborn till Blick.

Hoppas få stanna i Bern

Han har startat sex av nio matcher och det har fått den schweiziske reserven Philip Wüthrich att fundera på sin framtid eftersom han också har ett utgående kontrakt.

Adam Reideborn vet i alla fall vad han vill i Bern.

– Jag skulle vilja stanna. Jag tycker att det är ett bra ställe för mig och min familj. Men det ligger inte bara i mina händer, säger Reideborn.

Att återvända till Sverige är inte aktuellt.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln