HockeyNews
PLUS

Ranking: Fem LIF-spelare som har mer att ge

Mårthen Bergman
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:00

FacebookXWhatsApp

Det är många spelare i Leksand som underpresterat so far.

Kortare svackor eller en svagare säsong i görningen?

Här rankar jag de fem spelare som har mest kvar att ge – och betygsätter chansen att de ”kommer igång”.

ANNONS

1. Max Veronneau
Om alla spelar på sitt max så tycker jag att Veronneau är Leksands bästa spelare. Den här säsongsinledningen har dock varit allt annat än lyckad. Två ass på sju matcher och han har också skapat väldigt lite, både för sig själv och för andra. Är det slöseri att spela honom med ”Zacke” och ”Mackan”? Kanske. Samtidigt så är ”Zacke” väldigt bra på att sätta sina yttrar i fria lägen och ”Mackan” har varit lagets kanske bästa forward tillsammans med Lang och Kloos.

Chans att han kommer igång:
En spelare av den här klassen kommer ur sådana här svackor. När han väl gör poäng har han en historia av att göra poäng flera matcher i rad. Men det måste lossna snart.

2. Peter Cehlarik
Succéformationen från ifjol där Cehlarik och Elvenes flankerar Vejdemo har inte funkat alls. Mot Örebro fick Östman ta plats som center i Vejdemos frånvaro och då fick Cehlarik igång målskyttet. Har haft mycket lägen men det syns tydligt när han inte är i ”flow:et”.

Chans att han kommer igång:
Cehlarik vet hur man gör mål och han har gjort det många, många säsonger. Hade en tuff säsong i Zug där han aldrig kom igång och där vill man förstås inte att han hamnar igen. Jobbar hårt och är bra på mycket vilket gör att det ska mycket till för att han ska hamna på sidan. Målet mot Örebro var klass och kan förhoppningsvis ingjuta självförtroende.

ANNONS

Axel Rindell
3. Joonas Lyytinen & Axel Rindell
Här kanske det egentligen borde stått Patrik Norén. ”Norre” gjorde 19 poäng ifjol och var 28 i +/- medn han i år gjort 0 pinnar och -4. Istället går ”backplatsen” på listan till en duo, nämligen de finländska nyförvärven från Timrå. Rindell har jag redan ordat en hel del om här (länk) medan Lyytinen kommit lite billigare undan. 21:an har trots allt petat in flest poäng av backarna (tre stycken) och har bara -2. Men han ser virrig ut. Jag tycker ofta han hamnar lite snett och tvingas dra på sig onödiga utvisningar. I spelet med puck känns han emellanåt lite stressad och verkar ha aningen problem med tempot.

Chans att de kommer igång:
Rindell fick inte ens spela PP mot Örebro förrän det sammanföll med att Lyytinen var utvisad, och om han inte är given där vetetusan. Rindell behöver förtroende och tålamod, men som det är just nu har Leksand inte råd med det. Lyytinen måste upp om han ska vara en back det här laget kan luta sig mot 20 minuter per match. Jag tror att det kanske är dags att förlika sig med att detta är en ganska tydlig försvagning jämfört med Lindholm och Alsing, och därför får man nog börja leta sätt att matcha denna backsida så att den levererar ändå.

4. Knuts & Karlsson
Krigarduon som alltid levererat i vått och torrt har faktiskt fallit där de absolut inte borde göra det. Det är dåliga beslut i backchecken och +/- statistiken är ingen rolig läsning. Framåt skapar man väldigt lite och jag saknar också att de ska trycka ned motståndarna och greja offensiv tek.

Chans att de kommer igång:
Svårbedömt. Det är möjligen så att 33-åringarna är på nedåtgående och det deras spelstil kräver kanske inte riktigt finns att kräma ur längre. Jag hoppas inte det här är sista versen, för jag vill ha Knuts & Karlsson i Leksand.

Mantas Armalis5. Mantas Armalis
Kanske lite orättvist då det knappast är Mantas fel att det gått som det gått inledningsvis, även om han inte direkt spikade igen de två inledande fajterna. Han var grym mot Rögle och spelade bra även mot Timrå. Men som Leksand spelar nu så behövs det en högre nivå från Mantas. Det räcker inte med att stå på huvudet varannan match utan han måste stå för en stabilitet som laget kan luta sig emot. Försvarat kanske inte direkt ger Mantas mer lugn, men som det ser ut just nu är det inte så vice versa heller.

Chans att han kommer igång:
Också väldigt svårbedömt. Vi vet att han har det i sig och han hade en bra försäsong och bra känsla in i säsongen. Hellsten såg stabil ut mot Örebro och det krävs nog att den nye andrakeepern utvecklas fort så att Mantas kan få avlastning. Lituaens landslagskeeper har studsat tillbaka förr och får LIF bara lite bättre ordning på defensiven så lär även Mantas komma igång.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln