HockeyNews
PLUS

Profilerna startar om Boden: "Varit drivande"

Robert Nordberg, Petter Nilsson-Lång
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Boden ville ta klivet upp i Hockeyallsvenskan, men misslyckade. Nästa säsong startar två profiler om ett nytt lag för klubben.

ANNONS

Boden hade en hög målsättning inför säsongen 2023/24 och den förre Djurgårdentränaren, Joakim Fagervall, anslöt för att hjälpa dem upp i Hockeyallsvenskan.

I den femte avgörande matchen tog dock resan slut mot Piteå och Boden tog sig inte vidare till kvalserien. Fagervall har lämnat och klubben laddar om inför nästa säsong.

Driver eget

I höst kommer det att finnas ett Boden även i division 3. Laget kommer att ledas av hockeyprofilerna Robert Nordberg och Petter Nilsson-Lång.

Det ska finnas ett sug bland tidigare spelare som lagt av.

– Jag vet inte hur många grabbar som har nämnt det under åren som har blivit i 30-årsåldern nu och som kan spela någon match då och då när det passar, säger Robert Nordberg till NSD.

Tiden finns för ett tränaruppdrag trots att kusinerna driver en snickarfirma ihop.

– De pratade med oss och så pratade jag med Petter, jag kommer inte ihåg exakt hur det var. De frågade om vi ville köra. Då ställde vi upp för det passar oss som vi har det nu. Vi driver eget och kan prioritera tiden lite när vi vill, säger Nordberg.

Spelare nu

Det är ovisst hur många spelare de är ännu.

– De som har varit drivande i det här de har givetvis snackat med andra spelare. Vi vet ju inte riktigt vilka, det får visa sig framöver.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln