HockeyNews
PLUS

Piska eller morot: ”Undrade om vi var några jävla hästar”

Betsson
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 har fått en tuff start på SHL-säsongen och senast valde huvudtränaren Anton Blomqvist att bänka storstjärnan André Pettersson i den tredje perioden.

Ett beslut som panelen i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, är osäkra på hur det kommer att slå.

– Då är det rökt med honom, säger den tidigare HV-backen Mattias ”Kolan” Karlsson i podden.

ANNONS

samarbete med Betsson

Nio omgångar in på den nya SHL-säsongen återfinns HV71, som tvingades kvala sig kvar i ligan i våras, precis ovanför det negativa kvalstrecket och avståndet upp till en slutspelsplats har snabbt ökat till hela sju poäng. Senast blev det förlust mot bottenkonkurrenterna Rögle på hemmaplan och det efter att storstjärnan André Pettersson bänkats i hela den tredje perioden. Ett beslut av huvudtränare Anton Blomqvist som nu till vissa delar försvaras av panelen i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

– Man måste kunna bänka alla. Känner han (Blomqvist) att han (Pettersson) inte bidrar… Sedan om det är rätt eller fel… Han måste gå på sin känsla. Han är ändå coach, säger Djurgårdsprofilen Christian ”Fimpen” Eklund och får medhåll av den tidigare HV-backen Mattias ”Kolan” Karlsson.

– Det var väl ett okej beslut. Det måste man kunna ta om en spelare inte spelar bra. Även om han är överlägset bäst i det där laget vanligtvis. Det känns ju okej ändå. Det ska ju kunna hända.

– Men hade jag varit tränare så hade jag väntat länge innan jag bänkade en av mina stjärnor, svarar ”Fimpen”.

ANNONS

Panelen höjer dock ett varningens finger för att det kan få stora långsiktiga konsekvenser att bänka en storstjärna, oavsett hur denne har presterat.

– Är det inte lite samma som vi har pratat om Marek (Hrivik, Leksand reds. anm.)? Om du sätter Marek så får du inte tillbaka honom något mer. Då är det rökt med honom, säger Karlsson innan programledare Mårthen Bergman bryter in.

– Jag har tänkt på det när Blomqvist uttalar sig att Challe Berglund (tränare i Leksand) är ju lite… Han kan ju också hyvla av spelare, men jag tycker att han gör det med ett annat lugn på något sätt. Jag håller verkligen med Almen Bibic och det han sa i studion (i TV4), att snart har han ingenting kvar att ta till. Han har bänkat och han har gått ut i media. Tillslut, om de fortsätter spela dåligt, så kan han inte säga någonting mer. Han kan inte hänga ut spelare gång på gång och säga hur dåliga de är. Det kan du kanske göra en eller två gånger, men får du inte effekt då så har du dragit det kortet. Då ligger han jävligt pyrt till, säger han.

Att HV71 är ett lag som behöver en André Pettersson i form tycks panelen dock vara rörande överens om.

ANNONS

– Han gör alltid skillnad när han spelar. Det är väldigt sällan han inte gör det. Han är alltid med i protokollet på ett eller annat sätt, säger ”Kolan”.

”Fimpen” Eklund menar att det till och med kan vara så att Pettersson är lite som honom själv. Det vill säga en spelare och person som kan må bra av att få en liten väckarklocka ibland.

– Nu känner inte jag honom, men han kanske är en sån som behöver bli triggad. Jag var själv en sån som behövde få skäll och lite mer piska. Många andra man har spelat med behövde mer morot och man behövde dada lite med dem. Så är det ju. Han kanske gillar att bli bänkad och blir en sån som knyter näven, men jag har inte en aning, säger han innan ”Kolan” börjar skratta.

– Jag gillar det där uttrycket. Det var därför jag skrattade, för när jag spelade i HV så hade vi en spelare som gick in till Uffe Dahlén, som var coach då, och frågade om en morot. Om vi kunde få någonting för att vi skulle vinna ett par matcher. Det slutade inte bra (skratt). Han undrade mer om vi var några jävla hästar som behövde morötter för att kunna vinna.

Lyssna på senaste avsnittet av Femtefemman här

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln