HockeyNews
PLUS

PERSSON: Vad var det jag sa?

Jakob Silfverberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:33

FacebookXWhatsApp

Brynäs vände och vann hemmapremiären inför ett utsålt Monitor ERP Arena.
Här är Hockeynews Mattias Perssons fem punkter från matchen.

ANNONS

33:an tackade för välkomnandet

Senast han spelade en seriematch på hemmais var när han avgjorde SM-finalen 2012. Nu tolv år senare var han tillbaka och vilket välkomnande han fick av Gävle i hemmapremiären mot Frölunda. 33:an ropades upp sist i lineupen och hela arenan exploderade i ett enda stort jubel, innan den klassiska ramsan ”Oh, ah, Silfverberg” började eka. Ett riktigt häftigt ögonblick både för Jakob och alla Brynässupportrar. Silfverberg tackade för det fina välkomnandet och såg till att visa upp den bästa versionen av sig själv när han låg bakom upphämtningen i den andra perioden. Jag tror nog att jag kan har fog för att dra till med ett: ”Vad var det jag sa?” till alla som stod fast vid att han skulle floppa.

Hur långvarig blir han?

Finländaren Arttu Ruotsolainen var ett hajpat stjärnförvärv för Frölunda inför säsongen, men så här långt har han inte imponerat på mig. Visst, man ser att det finns skicklighet, men det händer på tok för lite runt honom med tanke på vad det står i lönekuvertet. -3 första tre omgångarna följdes upp av -3 och en mycket svag insats idag. Han måste steppa upp många snäpp om han ska ha någon som helst framtid i Frölunda.

ANNONS

Så skötte sig målvaktsdebutanten

Efter tre raka omgångar med Lasse Johansson i kassen valde Frölunda att ställa Tobias Norrman mot Brynäs. Nyförvärvet, som var en av hela Hockeyallsvenskans bästa målvakter förra säsongen, stod helt klart för en godkänd debut och gjorde ett par riktigt vassa räddningar. Det går att argumentera för att han ska ha Brynäs andra mål, men å andra sidan gör ju också Silfverberg det oerhört bra och lockar ut Frölundas backar så att Miks Indrasis får stå helt ren framför kassen. Övriga mål är knappast något Norrman kan lastas för.

Imponerande, Brynäs

Frölunda var bäst inledningsvis och skaffade sig också en 2–0 ledning, men Brynäs jobbade sig sakta men säkert in i den här hemmapremiären och lyftes fram av publiken. När Silfverberg fick in 1–2 reduceringen lyfte taket och momentumet svängde helt. Frölunda var inte på något sätt dåliga, men Brynäs visade en jäkla moral och började vinna närkamper och göra det där väsentliga som krävs för att vinna hockeymatcher.

Så fel jag hade!

Inför säsongen pratade jag om att det var ett dåligt beslut av Frölunda att förlänga med Mikael Ruohomaa, 35. Så här fyra omgångar in på serien är det bara att ta på sig dumstruten och konstatera att jag hade fel. Den finske gubben både brinner och kan spela hockey än. Mikael Ruohomaa stod för en vacker aktion vid Frölundas 1–0 mål och leder Frölundas förstakedja på ett bra sätt. Det här var hans fjärde poäng på fyra matcher.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln