HockeyNews
PLUS

PERSSON: Vad är det för skämt?

Brynäs punkter
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 21:37

FacebookXWhatsApp

Brynäs stod för en imponerande vändning och vann med 4–3 mot HV71 efter förlängning.
Här är Hockeynews Mattias Perssons punkter efter matchen.

ANNONS

Ett stort skämt

Det var en minst sagt märklig situation som uppstod när HV71:s Herman Träff tacklade Brynäs Theo Lindstein tidigt i den andra perioden. Domaren gick ut i båset för att granska matchstraffet, men konstaterade snabbt att det inte fanns någon monitor att tillgå.

Ärligt talat, vad är det för skämt? Det är 2024 och en sån här grej bara måste vara löst innan matchen börjar. Tack vare detta fick HV71 dessutom ett helt felaktigt matchstraff emot sig och det får bara inte hända. De ansvariga över de här bitarna ska nog vara väldigt glada över att HV71 lyckades reda ut det där numerära underläget och inte tappade både matchen och alla poängen där.

Det hade kunnat bli ruggigt kostsamt för gästerna.

Djoos återkomst

Efter nio säsonger, 155 NHL-matcher och en Stanley Cup-titel var Christian Djoos tillbaka i sin gamla hemmaborg i Gävle. Backen matchades in ganska försiktigt till en början, vilket är klokt när han har varit borta så pass länge.

Men det lilla vi fick se... ja, det var den vanliga Djoos. Han gör få misstag och är kanske inte så flashig, men han gör så mycket rätt hela tiden. Brynäs kommer att ha stor nytta av honom under säsongen. Snacka om att ha en stabil backsida som nykomling när man kan starta med Theo Lindstein som sjundeback.

ANNONS

Luotos comeback lovar mer

Redan under försäsongen fick han mycket beröm, men det finska nyförvärvet Joona Luoto hann bara spela en match för HV71 i grundserien innan en ovanlig ögonskada tvingade honom till över en månads frånvaro. Ikväll var han tillbaka – och det med besked. Förutom den eleganta styrningen vid 2–1-målet visade han varför HV71 värvade honom.

Det finska yrvädret personifierar mycket av det som tränaren Anton Blomqvist står för, och hans närvaro kommer att vara avgörande i lagets jakt på ett lyft. Jag gillade verkligen vad jag såg ikväll.

Otroligt starkt av Brynäs

Brynäs kom ut starkt mot HV71, men ju längre matchen led ju mer gick man ner sig, samtidigt som gästerna åt sig in i matchen.

Tack vare två matchstraff för HV71 i den andra perioden fick Brynäs två gratisbiljetter in i matchen, men när man inte tog tillvara på de två powerplayen tänkte nog jag och många andra att det här skulle bli en sån där klassisk baksmälla efter de suveräna insatserna i norr.

Men det här laget är något annat. Det är ett nytt Brynäs.

I tredje perioden visade man upp en otrolig moral och jobbade stenhårt för att både reducera och kvittera och då får man också en sådan bjudning som HV:s Frederik Dichow gör vid 3–3 med sig. Som lök på laxen fick man också med sig extrapoängen i förlängningen efter ett vackert avgörande av Bobby Trivigno.

Jag har sagt det förut och säger det igen... just nu är det faktiskt väldigt många delar som pekar på att det är ett topplag vi har att göra med.

Reber målade inför NHL-scouterna

Mängder av NHL-scouter var på plats i Monitor ERP Arena den här torsdagskvällen för att bevittna den 18-årige HV-talangen Jamiro Reber. Då passade schweizaren på att visa upp sig från sin bästa sida och blev målskytt när han prickade in 1–1 vid den bortre stolpen.

Vi minns alla en viss Kevin Fiala, idag firad NHL-stjärna, som en gång i tiden spelade i HV71. Reber påminner faktiskt lite om honom i unga dagar. Han är avig, spelskicklig och smart och besitter egentligen väldigt många färdigheter. Jag undrar till och med om inte Reber är en ännu större talang än vad Fiala var. Helt säkert är i alla fall att han kommer att gå väldigt högt i sommarens NHL-draft.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln