HockeyNews
PLUS

Panelen: Kommer reta upp Brynässtjärnorna

Panelen

Publicerad: 14 april 2024

FacebookXWhatsApp

På onsdag släpps pucken i den första finalen mellan Brynäs och Djurgården.
Panelen analyserar – det här blir största snacksen i finalserien.

Vad blir den största snackisen under matchserien?

Mattias Ek, reporter & krönikör

– Det är ofrånkomligt att domarna och bedömningsnivån kommer att bli en snackis. Både Brynäs och Djurgården har en väldigt kunnig (och enögd) hockeypublik så det kommer att bli en hel del diskussioner kring det som händer på isen.
Från semifinalerna klarade sig exempelvis Brynäs-backen Jordie Benn både från utvisning och matchstraff efter en crosschecking i ansiktet på en BIK Karlskoga-spelare. Dagen efter fick Djurgårdens Linus Klasen matchstraff för en liknande förseelse.
I en matchserie kommer det att pendla fram och tillbaka så det gäller att domarna står stadigt i känslostormarna. Överlag klarade Wessner och Niklasson sig bra genom semifinalen mellan Djurgråden och Mora.

Mattias Persson, reporter:

– Räkna med att det kommer vara fokus på domarna, tyvärr. Jag hade gärna lyft fram något annat, men jag vet hur det är vid det här laget. Jag minns förra årets final mellan Djurgården och Modo där det var den ena grejen efter den andra. Bägge lagen kommer göra allt för att sätta press på domarkåren för att vinna den där lilla, lilla fördelen.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Linus Klasen och Marcus Krüger bli en snackis. Oavsett hur mycket den duon betyder för gruppen så lär det krävas produktion också och det var lite för innefektivt mot Mora. Plus Victor Eklund och Linus Eriksson som säkert kommer reta upp flera av Brynäs stjärnor, jag hoppas Klasen får fortsätta i den kedjan och haka på det tåget. Det vore skönt att slippa fokus på domarna i den här finalserien, det hoppas man ju alltid visseligen.
Simon Bertilssons fysiska spel kan bli en snackis om han väljer att mosa några av sina motståndare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)