HockeyNews
PLUS

Panelen: Största överraskningarna i SHL

Panel Leksand Färjestad Brynäs
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:32

FacebookXWhatsApp

Vilket lag har överraskat positivt i SHL-starten? Och vilket är den negativa överraskningen?

Hockeynews panel med Mattias Ek och Andreas Hanson svarar.

ANNONS

Vilket lag har överraskat positivt i SHL-starten?

Mattias Ek, reporter och krönikör

– Att Färjestad skulle vara ett topplag kommer inte som en överraskning för någon. Men på det här sättet?! David Tomasek har stundtals dominerat i SHL och det är inte många spelare som klarar av att göra just det. Värvningarna av Marian Studenic och Oskar Steen har också varit klockrena. Joakim Nygård är också magnifik.

– Det är helheten med Färjestad som överraskar. Spelschemat har inte varit det lättaste heller med matcher mot kvartsfinalspöket Rögle, Jörgen Jönssons Växjö, Olli Jokinens Timrå, luriga Luleå och heta nykomlingen Brynäs. Likväl 13 av 15 poäng. Överraskande bra!

Andreas Hanson, reporter och krönikör

– Det finns några kandidater, men för mig är det Brynäs. Erik Källgren har startat bra i mål och det var nog viktigt efter en tuff tid i Nordamerika. De flesta nyförvärv har också visat sig hålla bra klass. Vem som helst hade kunnat vara sportchef om det handlade om Victor Söderström, men jag tycker Johan Alcén visat fin fingertoppskänsla med spelare som Charles-Edouard D’Astous, Axel Andersson och Bobby Trivigno. Det är heller inte första gången, ta bara Jack Kopacka som man verkligen fått ut mycket av – och det ska naturligtvis även tränarna med Niklas Gällstedt i spetsen ha beröm för. Till och med målvakten Ludvig Persson ser ut som ett fynd, även om han bara spelat en match. Alcén har tagit täten i tävlingen om att bli årets sportchef i SHL. Nu återstår bara att se om även Jordan Schroeder kan nå den nivå som förväntas av en center med hans cv. Han har bidragit i powerplay men borde kunna höja sig i spelet fem mot fem.

ANNONS

Vilket lag har överraskat negativt i SHL-starten?

Mattias Ek, reporter och krönikör

– Trodde att Leksand skulle vara bättre än så här. Visst är det tunga tapp med målvakten Filip Larsson och backklippan Anton Lindholm och ersättarna har inte varit tillräckligt bra. Men i övrigt har Leksand mycket som är bra och som går att bygga vidare på från förra säsongen.

– Men förutom Oskar Lang och Marcus Karlberg är det inte speciellt mycket som sticker ut åt det positiva hållet. Än så länge. Kan vara bra med en väckarklocka för Axel Rindell. En petning kan få en positiv effekt som gör att även andra inser att det är koncentration och skärpning som gäller.

Andreas Hanson, reporter och krönikör

– Klart att Leksand ligger illa till på den här punkten, det är flera spelare där som ska kunna leverera mer, särskilt offensivt. Ska jag plocka fram ett annat lag så tänker jag på HV71, bara tre poäng inspelat är givetvis i underkant. Jag kan dock känna att det är lite orättvist, då det finns många förmildrande omständigheter och en ny ledning som försöker sätta sin prägel på alla nyförvärv. Det är lite samma sak i Rögle, som också åkt på skador på nyckelspelare och man ska komma ihåg att ledningen där också är relativt ny. Nej, det är lite tidigt att dra slutsatser i SHL och därför blir veckans två återstående omgångar väldigt intressanta. Det kan vända snabbt, med bara tre poängs avstånd mellan plats 6 och 13.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln