HockeyNews
PLUS

Panelen: Skulle inte våga andas ut

Elias Pettersson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Elias Pettersson har gjort ett assist och Vancouver Canucks har förlorat tre raka matcher och i natt ställs laget mot regerande mästarna Florida Panthers.

Viaplays reporter Jonatan Lindquist och Hockeynews chefredaktör analyserar läget runt EP40 och Vancouver Canucks.

ANNONS

Jonatan Lindquist, reporter Viaplay

Vancouver har förlorat tre raka matcher och Elias Pettersson har gjort ett assist hittills. Finns det anledning till oro här?

– Det tycker jag faktiskt. Anledningen till det är när det gäller Pettersson specifikt så är det knät, som besvärade honom under vårkanten när hans produktion avtog kraftigt. Pettersson själv sa inför säsongen att han fick hitta lite alternativ träning för att knät inte gått till sig ordentligt. Visst, han sa också att knät inte var en stor sak och att det var okej, men törs man tro på det som Canucks-supporter? Tills Pettersson ser ut som den spelare han var förra hösten, då han var en topp tio-spelare i poängligan, så skulle jag inte våga andas ut – för faktum är att klubben betalar honom för att vara det och att det mer eller mindre är en förutsättning om de ska gå hela vägen.

Alex Ovetjkin gjorde assist nummer 700 i natt. Han har 41 mål kvar till Wayne Gretzkys rekord (894) – tror du han lyckas ta sig förbi ikonen?

– Ja, men inte denna säsong. Känslan utifrån är att det primära syftet med Washington Capitals just nu är att se till att deras kapten förr eller senare släpar sig förbi Gretzky, och om det så kräver både en och två säsonger till efter denna så kommer de att göra en plats för honom att jaga rekordet.

ANNONS

Henrik Sjöberg, chefredaktör

Vancouver har förlorat tre raka matcher och Elias Pettersson har gjort ett assist hittills. Finns det anledning till oro här?

– Både ja och nej. Elias Pettersson har ju visat att han är en ishockeyspelare från en annan planet och det är nog ingen som tvivlar på den biten. Men det krävs mer för att vinna Stanley Cup, och ens ta sig dit har det visat sig och det är nu EP40 och övriga tunga pjäser i Vancouver måste leverera. Det här laget måste börja ta sig till slutspel varje år nu och även utmana väl där. Det kan hända precis vad som helst annars på en kanadensisk marknad. Man längtar ju verkligen efter att få se Ångesonen flyga fram i ett slutspel.

Alex Ovetjkin gjorde har passerat 700 assist i NHL. Han har 41 mål kvar till Wayne Gretzkys rekord (894) – tror du han lyckas ta sig förbi ikonen?

– Ja, han kommer inte ge sig förrän det är fixat. Sen om det tar ett, två eller tre år spelar nog mindre roll. Det är bara skador som kan sätta stopp för det. Men det skulle väl inte vara Han får nog vänta till nästa säsong, eller en till. Vem vet men att han når dit tvekar jag inte på.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln