HockeyNews
PLUS

Panelen: Så går det för Brynäs i SHL

SHL/Enkät
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs är tillbaka i SHL och har värvat en rad etablerade spelare inför comebacken i finrummet.
Mattias Ek och Mattias Persson tar sig en titt och tycker till om lagbygget.

ANNONS

Mattias Ek, reporter & krönikör:

Hur går det för Brynäs i SHL?
– Ja, visst är det spännande?! Brynäs har en stark stomme sedan tidigare och många av spelarna har spelat i SHL eller på ännu högre nivå. När man pratar med tränaren Niklas Gällstedt förstår man också att det är med ödmjukhet och med respekt som Brynäs tänker ta sig an det här äventyret. Nyckeln som alltid blir att sätta försvarsspelet. Om det är nån som ska lyckas med det i Brynäs – i SHL - så är det Gällstedt.

Vilken plats tippar du Brynäs på just nu?
– 11.

Hur lyckad blir värvningen av Jordan Schroeder?
– Väldigt svårt att förutse efter en jobbig säsong för både honom och Rapperswil varifrån han nu kommer. Brynäs säger att det blir tävling om speltid för centrarna, men det är väl givet att Schroeder kommer att få en riktigt bra chans att spela högt upp och i en bra miljö. Med andra ord är det upp till honom. Jag tror inte att han kommer att bli en flopp, men heller ingen supersuccé.

Mattias Persson, reporter

Hur går det för Brynäs i SHL?
– Förväntningarna är förstås höga efter att Brynäs gjort den allsvenska sejouren ettårig. Lagbygget som sportchefen Johan Alcén satt ihop inför SHL-återkomsten ser förstås intressant ut och värvningarna av Oskar Lindblom och Jakob Silfverberg blir så klart nyttiga även utanför plan. Hur bra är Erik Källgren efter ett par år borta i Nordamerika? Håller backsidan? Det är lite för många om och men för att jag ska känna mig trygg och sätta Brynäs på en slutspelsplats redan. Det är tufft att vara nykomling, inte minst när man har supportrar som förväntar sig saker.

Vilken plats tippar du Brynäs på just nu?
12.

Hur lyckad blir värvningen av Jordan Schroeder?
– Ser man till meriter och poängsnitt så är det få i SHL som slår honom. Han fyller dock 33, har en tyngre säsong bakom sig i Schweiz och kommer nu till en defensivt stark liga som SHL. Det som talar för honom är att han är väldigt skicklig och snabb, vilket krävs i en skridskostark liga som SHL. Jag säger att han gör runt 30-35 poäng och gör han det blir han en viktig pjäs för Brynäs.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln