HockeyNews
PLUS

Panelen: Han tar över Luleå

panelen

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Stefan "Skuggan" Nilsson fick sparken av Luleå.
Hockeynewspanelen med Mattias Ek, Henrik Sjöberg och Mattias Persson analyserar – vem tar över?

Luleå har sparkat general managern Stefan "Skuggan" Nilsson. Vem borde ta över ansvaret nu?

Mattias Ek, reporter och krönikör

– Fredrik Glader skulle väl vara nåt? Han var framgångsrik som tränare i Luleås damer, kan klubben och har jobbat som sportchef i Modo. Glader har precis lett Narvik till högstaligan i Norge och borde finnas med på Luleås korta lista över namn. – Kan tänka mig att både Joakim Fagervall och Per Kenttä finns nånstans i tankarna hos Luleå.

Mattias Persson, reporter:

– Är det inte dags för Per Kenttä nu? Björklövens sportchef har kopplats samman med Luleå tidigare och har en boendesituation i Haparanda, som är betydligt närmare Luleå än vad Umeå är. Det är dessutom ett ganska bra läge att lämna över Björklöven till någon annan nu när det gått som det har gått. Kenttä stämmer överens med Luleås profil och vågar ta obekväma beslut. Jag kastar upp Lasse Johansson som en bubblare också, Skellefteås tidigare guldmakare har inget nytt jobb efter att han blev sparkad av Zug i december.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Lasse Johansson vore väl en krydda. Piteås stolthet som tidigare firat stora framgångar i Skellefteå vore kul att se i Norrbotten. Det borde röra om lite i den norrländska grytan. Det var ett tag sedan Jonas Rönnqvist var i hetluften, det hade varit spännande att se honom i en ny roll kanske. Men vi alla vet ju vem drömnamnet är...Lars "Osten" Bergström!!

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)