HockeyNews
PLUS

Panelen: Det har ändå inte räckt hela vägen

NHL
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 21:20

FacebookXWhatsApp

Är New York Rangers fortfarande ett högklassigt hot i öst och har vi en ny svensk målskytt på väg in i Montreal Canadiens?

Panelen med Viaplays Jonatan Lindquist och Henrik Sjöberg ger sin syn på saken!

ANNONS

Henrik Sjöberg, chefredaktör

New York Rangers har tagit fem av sex poäng och Zibanejad gjorde sina första poäng i natt. Vilka är största utmanarna på östra sidan?

– Florida igen och det har snackats om Carolina i många år nu. Hurricanes är ett rätt trist gäng så jag ser gärna något annat lag gå hela vägen i öst. Min outsider är utan tvekan Devils nu med Markan i kassen. Rangers kommer säkert vara där och ett lag att se upp med i slutspelet, inte minst med Igor i kassen. Mannen som sa nej till 88 miljoner dollar – ska bli kul att se vart den förhandlingen landar. Rangers kanske inte är största utmanarna i öst med Boston och kanske även Toronto om det blir någon ordning där till slut. Men som jag varit inne på i en tidigare panel här. Rangers–Edmonton är drömfinalen.


Emil Heineman gjorde sitt andra mål för säsongen i natt. Är den tidigare Leksandsforwarden redo att slå sig in i NHL nu?

– Heineman gjorde SHL-matcher för Leksand under fyra säsonger innan han drog över till Kanada men han känns ändå lite som en smygare. Just nu får han istid ihop med Oliver Kapanen, vilket är oroande för alla Timråfans men det är en helt annan sak. Det jag hör om Heineman är väldigt positivt och det känns som han har helt rätt skalle för att ta den här chansen nu och inte titta bakåt. Det vore också otroligt kul med en framgångsrik svensk i ett lag som Montreal.

ANNONS

Jonatan Lindquist, reporter Viaplay

New York Rangers har tagit fem av sex poäng och Zibanejad gjorde sina första poäng i natt. Vilka är största utmanarna på östra sidan?

– Inte är det Rangers i alla fall, med all respekt för deras start. Det känns som att de har fått ur mer eller mindre max av sitt lagbygge de senaste åren och det har inte räckt hela vägen - även om deras resultat verkligen är en imponerande bedrift. Carolina har alltid en chans så frågan är om inte Atlantic kommer producera ännu en mästare. Florida ser starka ut, Boston är gedigna och förr eller senare måste det väl ändå falla på plats för Toronto i ett slutspel?


Emil Heineman gjorde sitt andra mål för säsongen i natt. Är den tidigare Leksandsforwarden redo att slå sig in i NHL nu?

– Varför inte? Har haft en vår och en säsong på sitt att acklimatisera sig till rinkstorlek och kultur, och Canadiens är ett lag som fortfarande bygger. De vill ta ett steg och vinna fler matcher i år men samtidigt tror jag coach Martin St Louis fortsatt kommer att ha utrymme för att fokusera på utbildning av unga spelare (som Heineman) och inte bara behöver lägga säkra kort i jakt på kortsiktiga resultat.

Dessutom: alltid störigt med lag som inte har några svenskar och just nu är Heineman enda blågula flagga i Montreals trupp, så häng i Emil!

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln