HockeyNews
PLUS

Panelen: De är SHL:s största krislag just nu

Panelen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:37

FacebookXWhatsApp

Både Rögle, Leksand och Modo vann under lördagen.
Vilket är SHL:s största krislag just nu och vad behöver de göra?
Hockeynews panel med Mattias Persson och Henrik Sjöberg säger sitt.

ANNONS

Vilka är SHL:s största krislag just nu och vad behöver de göra för att lyfta?


Mattias Persson, reporter & krönikör:

– För mig är det utan tvekan HV71. Såväl Modo som Leksand spelar så pass bra spelmässigt att de båda kommer att lyfta i tabellen och samtidigt har Rögle tagit sju av nio möjliga poäng de senaste tre matcherna. Det är aldrig positivt när det stormar runt en förening och det har varit rätt mycket av den varan i HV71 senaste tiden. Först alla skador, sedan en general manager som avgår efter bara sex månader och därtill ett spel som inte går att lita på.

– Nej, det är ingen tvekan om att HV71 behöver få in spets. Just nu saknar man en riktig toppcenter som kan driva det här laget, då Tanner Kero knappast blivit vad man hoppades på. Rem Pitlick är väldigt dyr, men jag hör att det finns gott om stålar i HV71 och hade utan tvekan försökt att få hit honom. Spelare som spelat med honom tidigare och som jag pratat med påstår att det är riktigt hög kvalité och det är precis vad HV71 behöver i nuläget.


Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Om vi börjar i andra änden är jag minst oroad över Rögle. Svårt att inte ha fjolårssäsongen färskt i minnet när en risig grundserie slutade med att Rögle fick en chans att spela om guldet. Jobbiga skador har påverkat laget och det kommer nog lösa sig i Ängelholm i år också. Leksand har en motig målvaktssituation just nu men Gidlöf kanske kan ta ett stag fram här nu innan Tjomme hittar rätt namn på marknaden. Anders Lindbäck har börjat gnugga igång igen nere i Vienna Capitals (kontrakt en månad) och dominerade i SHL när han hade Challe Berglund som coach i Timrå back in the days – det hade varit en ruggig twist om han dök upp i Gävle iförd Leksandströja...

– Jag kan inte säga att läget är värre för Modo eller HV71, båda lagen har haft en start på säsongen som vittnar om att det kommer bli en lång och plågsam grundserie för lagets fans och i slutändan kan det säkert bli de här två lagen som slåss om en SHL-plats inför nästa säsong.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln