HockeyNews
PLUS

Panelen: De är ämnade för varandra

Jönsson panel
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:00

FacebookXWhatsApp

Är Jörgen Jönsson rätt man för Färjestad?
Hockeynews panel med Mattias Ek och Andreas Hanson svarar.

ANNONS

Mattias Ek, reporter och krönikör

– Att Färjestad vill ha hem Jörgen Jönsson känns väldigt naturligt. Han är en av klubbens allra största genom tiderna, men har inte varit huvudtränare där och det var över tio år sedan som han slutade som sportchef i Karlstad. När han nu har ett utgående kontrakt med Växjö efter tre år och Tomas Mitell kan vara på väg bort är som sagt steget att locka hem Jönsson ganska kort. Det vore väl en superlösning, helt enkelt.
– Även om jag vet att Jörgen Jönsson kan vara intresserad av nåt passande jobb utomlands är han säkert väldigt nyfiken på att leda Färjestad när han nu skaffat sig en stabil grund att stå på. Jönsson och Färjestad är ämnade för varandra.

Andreas Hanson, reporter och krönikör

– Färjestad kör ju gärna närproducerat, och då är det svårt att hitta bättre på tränarsidan än Jörgen Jönsson, eller hur? Spelarkarriären var fantastisk, sedan gick han flera säsonger som assisterande tränare och växte in i tränarjobbet – för att sedan göra dundersuccé när han tog huvudansvaret. SM-guldet följdes upp med semifinal ifjol, även i grundserien har han nått resultat och det är ju uppenbart gång på gång vilken vinnare han är. Att en sådan tränare dessutom är rotad i Karlstad, ja vad finns det då att fundera på?

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln