HockeyNews
PLUS

Oskarshamn tappar backtalangen till SHL

Hugo Jonasson
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks fortsätter att bygga inför nästa säsong. Nu har klubben adderat en 20-åring till backsidan.

Hugo Jonasson gick in som ordinarie back i Oskarshamn under förra säsongen. Nu väljer backen att inte följa med Oskarshamn ned i Hockeyallsvenskan, istället ansluter han till Malmö Redhawks.

– I Hugo får vi in en ung och utvecklingsbar back. Vi har följt honom under en längre tid och ser en stor potential för honom att över tid utvecklas till en gedigen SHL-pjäs, säger sportchef Björn Liljander till klubbens hemsida.

Så långt är kontraktet

20-åringen inledde sin karriär i Troja-Ljungby. 2021 valde han att ta nästa kliv i karriären och flyttade till Oskarshamn för att utvecklas i deras juniorverksamhet.

Backen var uttagen till den preliminära JVM-truppen 2023 men blev sista spelare att gallras bort innan turneringen började. Han noterades för en landskamp mot USA.

– Det ska bli sjukt roligt att flytta ner till Malmö. Jag har hört att det är en bra grupp med spelare, så jag ser verkligen framemot att få träffa alla och dra igång. Björn och tränarna har dessutom presenterat en bra plan för mig och min utveckling, så jag är taggad, säger Jonasson.

Kontraktet med backen är skrivet till och med säsongen 2025/26.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)