Oroväckande bilder för Skellefteå – stjärnan haltade av isen i segern

(25626) Jonathan Pudas Skellefteå
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 6 december 2022

Skellefteå tog sin åttonde raka seger i CHL när Frölunda besegrades med 1–0 i den första kvartsfinalen. Men Skellefteås Jonathan Pudas haltade av isen till omklädningsrummet i den andra perioden.

Det var i början av den andra perioden som Jonathan Pudas blev liggande på isen efter att ha ramlat omkull utan någon med- eller motspelare i närheten. Sedan haltade han av isen och ut i omklädningsrummet.

Dessförinnan hade Andreas Wingerli gett Skellefteå ledningen i boxplay efter en tilltrasslad situation där domarna först dömde straff men sedan ändrade sig till mål då pucken passerat mållinjen tillsammans med Frölundas Filip Johansson och målvakten Lars Johansson.

Det blev matchens enda mål när Skellefteå vann med 1–0 mot Frölunda i den första kvartsfinalen efter att målvakten Linus Söderström, som var tillbaka i laget, räddat alla skott som Frölunda sköt.

Därmed tog Skellefteå sin åttonde raka seger i CHL. Returen spelas 13 december.

Skellefteå–Frölunda 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Mål, Skellefteå:
Andreas Wingerli
Mål, Frölunda:

Skott: 23–20 (6–7, 12–4, 5–7)

***

Luleå vann sin första kvartsfinal mot Jukurit med 5–1 efter att bland annat Brendan Shinnimin gjort två mål. Han inledde målskyttet efter drygt två minuters spel när han satte 1–0 och även i den andra perioden tog det drygt två minuter innan han gjorde 2–0.

I den tredje perioden ställde Luleå om snabbt och Jonas Berglund kom fri. Han fintade bort målvakten och satte 3–0 med en backhand. 4–0 kom när Isac Brännström även han satte en backhand och i slutminuterna kom även femte målet genom Jonathan Andersson.

Med drygt en minut kvar reducerade Jukurit men Luleå vann med 5–1 och skaffade sig fördel inför returen som spelas 13 december.

Luleå–Jukurit 5–1 (1–0, 1–0, 3–1)

Mål, Luleå: Brendan Shinnimin 2, Jonas Berglund, Isac Brännström, Jonathan Andersson

Mål, Jukurit: Joni Jumro

Skott: 33–15 (14–9, 9–2, 10–4)

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!