HockeyNews
PLUS

Örebro sågas: "SHL:s sämsta backsida"

Betsson Femtefemman
ANNONS

Publicerad: Idag 07:45

FacebookXWhatsApp

Efter att ha tappat spelare som Rasmus Rissanen, Samuel Johannesson och Philip Holm går Örebro Hockey in i den stundande SHL-säsongen med en backuppsättning som blir hårt ifrågasatt. I alla fall i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.
– Jag skulle säga att det kanske är SHL:s sämsta, säger det tidigare SHL-rivjärnet Christian ”Fimpen” Eklund i podden.

ANNONS

Samarbete med Betsson

Örebro Hockey tycks riskera att gå en tuff SHL-säsong tillmötes. Under våren och sommaren har laget tappat sina tre bäst poängproducerande backar från förra säsongen (Rasmus Rissanen, Samuel Johannesson och Philip Holm) och ersättarna imponerar föga. I alla fall om man lyssnar till medlemmarna i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, där Djurgårdsikonen Christian ”Fimpen” Eklund är den som går längst i sin kritik om Niklas Erikssons lagbygge. – Det är inte den svåraste backsidan att slå sig in i, om man säger så. Jag skulle säga att det kanske är SHL:s sämsta. Är det inte det?, undrar ”Fimpen” i podden.

– Jag tror att du tänker på att det är spelare som har varit dåliga i andra lag. Robin Norell dansade en sommar i Oskarshamn, (Gustav reds. anm.) Backström är väl stabil och det är väl Filip Berglund också, men…, säger programledaren Mårthen Bergman innan Eklund avbryter:

– Vem av de här backarna hade du velat se i Leksand?
– Nej, ingen. Det är jäkligt sant i och för sig, svarar Bergman.
– Du är inte helt snett på det, ”Fimpen”. För en gångs skull, säger den tidigare Luleå-forwarden Niklas Olausson.

Poddens enda medlem med egna SHL-meriter från backplats, Mattias ”Kolan” Karlsson, kan ändå se vissa ljusglimtar i Närkingarnas laguppställning.
– Gustav Backström är en defensiv pjäs i det här systemet tillsammans med Filip Berglund. Sedan gillar jag att de har plockat in (David) Quenneville som ska fördela passningarna till (Patrik) Karlkvist, för det kommer bli ett frågetecken på forwardsidan vem som ska spela med honom. (Peetro) Seppälä har jag ingen vidare koll på, men det ska bli väldigt spännande att se den här 17-årige pojken, (Luka) Radivojevic. Han ser bra ut, säger ”Kolan”.

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Örebro här

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln