HockeyNews
PLUS

Olofsson återvänder till Europa – här är hans klubbval

Fredrik Olofsson

Publicerad: 8 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Fredrik Olofsson återvänder till Europa – men inte till Sverige.
På måndagskvällen meddelade den schweiziska storklubben Zug att de gjort klart med centern.

Många har hoppats på en återkomst till SHL, men på måndagen meddelar den schweiziska storklubben Zug att de gjort klart med den 28-årige centern Fredrik Olofsson på ett tvåårskontrakt.

Den schweiziska klubben och Olofsson har varit överens om ett kontrakt en längre tid, men Olofsson har inväntat olika alternativ borta i Nordamerika innan han bestämde sig för att återvända till Europa.

– Med Fredrik kommer vårt lag att vara ännu mer tåliga mot skador. Efter förra säsongen bestämde vi oss medvetet för att starta den nya säsongen med sju utlänningar för att vara förberedda även om vi har otur med skador, säger Reto Kläy, general manager för Zug i ett pressmeddelande.

SHL-publiken får därmed vänta på en återkomst till Sverige. Fredrik Olofsson slog igenom i Modo och skrev sedan på för Oskarshamn, där han stod för 42 poäng på 49 matcher.

Efter succésäsongen i IKO kritade han på för Rögle, men centern hann inte göra en enda match för klubben då han i stället kritade på ett NHL-avtal med Dallas Stars.

Under sina två säsonger i Nordamerika, där han representerade såväl Dallas Stars som Colorado Avalanches organisation blev det totalt 85 framträdanden i NHL samt ytterligare 59 AHL-matcher.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln