HockeyNews
PLUS

Oklar framtid efter tuffa säsongen: ”Målet är att stanna i ettan”

(19223) Viktor Andersson
Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2021

FacebookXWhatsApp

Lagets resultat var svaga och slutade i en degradering till division 2, men för keepern blev säsongen en viktig lärdom. Efter en vinter i Borås hoppas Viktor Andersson att dörren till spel i Hockeyettan fortfarande står öppen.
– Jag har varit i kontakt med tre, fyra klubbar, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter två säsonger med starkt spel, men delat ansvar mellan stolparna i Skövde valde keepern Viktor Andersson att inför den gångna säsongen söka sig vidare till Borås för att ta ett större ansvar.

Det skulle visa sig bli en ordentlig prövning i ett lag som aldrig fick spelet att stämma och sedermera åkte ur Hockeyettan.

– Det är klart att det var annorlunda, jag har väl inte varit i jättemånga lag där man har förlorat så mycket, konstaterar 24-åringen.

– Jag tycker själv att under hösten höll jag upp mitt eget spel väldigt bra trots hur det såg ut på resten av banan och efter jul så tycker jag väl att mitt spel började dippa också. Det går väl ihop med hur det går. Att det känns som att man kan göra svinbra matcher men det spelar inte riktigt någon jättestor roll.

Med lite distans till säsongen och degraderingen kan Andersson ändå se det som en viktig lärdom inför framtiden.

– Med kvalmatcher inräknat har jag spelat 32 matcher i år, förra året spelade jag 20 i Skövde och det var väl lite det jag ville åt när jag gick till Borås, att jag skulle få spela mycket. Sen hade jag så klart hoppats på ett annat utfall än att vi åkte ner och hade den säsong som vi hade, men jag tycker ändå att det har varit utvecklande för psyket. Att kunna prestera även när självförtroendet inte är på topp, för självförtroendet är ju inte alls lika bra lika ofta som om man spelar i ett bättre lag.


Dörren är stängd
Men med Borås degraderat till division 2 har keepern börjat sondera terrängen i jakt på en ny klubb.

– Prio ett är att stanna i Hockeyettan och jag själv är väl mest sugen på att stanna i söderettan. Sen handlar det ju om vad man får för förslag och vad det finns för intresse. Det är ju inte så att man kan plocka var man själv helst går, utan det är klubbarna som bestämmer.

Har du fått några förfrågningar?
– Förfrågningar skulle jag väl inte säga. Jag har varit i kontakt med tre, fyra klubbar, men just nu är det väl inget konkret skulle jag säga.

Men Borås-dörren är stängd?
– Från egen del känns den ganska stängd. Målet är att stanna i ettan och jag väntar hellre inpå sommaren och hoppas att något dyker upp än att signa härnere just för att jag känner att jag inte får något.

Ha lite is i magen...
– Det kan vara läskigt, men jag hoppas att det kan löna sig i längden.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!