HockeyNews
PLUS

Officiellt: Rydén blir kvar i Oskarshamn

Tomas Rydén
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2024

FacebookXWhatsApp

Tomas Rydén spelade på lån/som registrerad backup för Oskarshamn under kvalet. Nu skriver han på för klubben inför nästa säsong, meddelar Oskarshamn på hemsidan.

Tomas Rydén spelade 30 matcher för Tingsryds AIF denna säsongen med en räddningsprocent på 90.3%. Han blev även utlånad/var registrerad som backup till Oskarshamn där det blev fyra matcher i grundserien med 90.6% och fem matcher i kvalet med en räddningsprocent på 91.5%

Nu skriver han på för Oskarshamn meddelar klubben på sin hemsida. Kontraktet gäller kommande säsong.

– Jag har varit en del av klubben under två säsonger så det ska bli kul att vara en del av det ”på riktigt” den här gången. Kvalet avslutades inte som vi ville. Vi i laget gav allt och jag är tacksam för allt stöd och support som jag fått efter att matcherna spelats klart, säger Rydén till hemsidan.

Detta säger klubbens sportchef Oscar Alsenfelt om målvakten.

– Det är en målvakt som trots sin ålder har framtiden för sig, han vill framåt i karriären och både Tomas och vi är övertygade om att den fortsatta utvecklingen kommer komma här i Oskarshamn. Vi har alla sett vad han kan, och lägg därtill en driven och bra människa som vi kan ha i omklädningsrummet varje dag, säger Alsenfelt till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!