HockeyNews
PLUS

OEL: "Sjunde avgörande – det ska bli fantastiskt"

OEL

Publicerad: 24 juni 2024

FacebookXWhatsApp

FORT LAUDERDALE. Oliver Ekman-Larsson och Florida har tappat 3–0 till 3–3.
Men OEL visar en sund verklighetsuppfattning.
– Det är klart man ville stänga matchserien. Men sjunde avgörande är fantastiskt att få vara med om, säger 32-åringen.

Florida har tappat sin 3–0-ledning och det står 3–3 inför det osannolika dramat som väntar i Amerant Bank Arena under natten mot tisdag svensk tid.

"Det ska bli fantastiskt"

Stort fokus riktas mot den mentala utmaningen som väntar Panthers – Hockeynews träffar en lugn och avslappnad OEL i Panthers omklädningsrum inför dagen träning.
– Jo, men det känns kul. Vi vann tre raka, dom vann tre raka och nu kommer sjunde avgörande på hemmaplan så det är fantastiskt att få vara med om det här. Jag försöker ta in det, säger den rutinerade svensken.
– Det är klart man ville stänga matchserien tidigare absolut men samtidigt...det är slutspel och det är inte alldeles lätt men vi känner att vi gjort bra saker samtidigt som vil känner att vi vill göra saker bättre som alltid.

Hur ser du på den mentala aspekten för er nu?
– Det är inte så mycket att tänka på. Vi visste att det skulle bli tufft när säsongen startde och nu står vi inför en sjunde avgörande final och det ska bli fantastiskt och jag försöker njuta av det och försöker ladda om för match.

Blir inte större än så här.
– Nej, absolut och det är lite så jag sett det personligen och så vi har sett det äver lag och det vi får vara med om nu och man läser mycket om sig själv och lagkompisarna och det är bara suga in allt och ta det med sig.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln