HockeyNews
PLUS

Ny käftsmäll för Rögle – Bristedt skadad

Leon Bristedt
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:36

FacebookXWhatsApp

SM-finalisterna Rögle har fått en tuff start på SHL-säsongen på flera sätt.

Nu kommer nästa smäll.

ANNONS

Det är den Tre Kronor-meriterade forwarden Leon Bristedt som drabbats av en skada, som kräver operation, enligt Helsingborgs-Dagblad.

Bristedt, som är en av de assisterande lagkaptenerna, var med på uppvärmningen inför Skånederbyt mot Malmö på tisdagen, men han kunde inte spela.

Enligt HD behövs ett ingrepp för att Bristedt ska bli kvitt skadeproblemet.

– Leon har drabbats av en skada som håller honom borta närmsta månaden. Han kommer vara igång med sin rehabilitering redan inom de närmsta dagarna. Leon är en otroligt seriös spelare som kommer jobba riktigt hårt för att bli spelklar så snabbt som möjligt, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

Själin borta i två veckor

Sedan tidigare finns både Dennis Everberg och Daniel Zaar på skadelistan.  Zaar väntas bli borta så länge som ett halvår. Everberg i en månad. Bristedt gör dem nu sällskap och det är tre riktigt tunga avbräck.

Backvärvningen Calle Själin bröt dessutom derbyt mot Malmö redan i den första perioden. Han kommer att bli borta i minst två veckor.

– Kring Calle är det i nuläget helt omöjligt att ge någon fullständig prognos. Det vi kan säga är att han troligtvis inte kommer vara i spel denna eller nästa vecka. Mycket mer än så vet vi inte dagsläget, säger Christopher Alvengrip.

Kallar hem och värvar

Rögle kommer att vidta åtgärder för spelartruppen genom att kalla hem forwarden Felix Nilsson från utlåningen i Oskarshamn. Nilsson stannar till den 12 oktober innan han återvänder till Oskarshamn. Han hinner spela fyra matcher; mot Brynäs, Luleå, Skellefteå och HV71.

– Felix har haft en bra sommar och en fin start på säsongen. Ska bli kul att se honom i den grönvita tröjan om än för en kort stund denna gången, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström till klubbens hemsida.

Enligt Expressen värvar Rögle den förre Leksandsforwarden Carter Ashton för att täppa till en annan av luckorna på forwardssidan.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln