HockeyNews
PLUS

Norsk landslagsmålvakt till Västerås

Jörgen Hanneborg
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2024

FacebookXWhatsApp

Västerås är på jakt efter två nya målvakter och nu har de gjort klart med den ena.
Det är den norske landslagsmålvakten Jörgen Hanneborg som har skrivit på.
— Vi gillar det vi sett av honom i Hockeyallsvenskan under de här två säsongerna, säger sportchefen Niklas "NJ" Johansson.

Västerås förlängde varken med Niilo Halonen, Niklas LUndström eller Ian Blomquist och är således på jakt efter ett helt nytt målvaktspar inför kommande säsong.

Nu har man fått den ena pusselbiten på plats.

Det rör sig om den norske 25-årige landslagsmeriterade Jörgen Hanneborg, som närmast kommer från spel i Almtuna. Han har tidigare även ett förflutet i Kristianstad.

— Vi gillar det vi sett av honom i Hockeyallsvenskan under de här två säsongerna. Han har förstås en intressant storlek, han har ett driv där han exempelvis ser varje träning som en match och vill mycket med sin framtida karriär. Han passar utmärkt in som en av de två målvakterna i vårt målvaktspar, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelanden.

Den gångna säsongen stod han 25 matcher och noterades för 90.3 i räddningsprocent. Målvakten har kritat på ett ettårskontrakt med Västerås.

— Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Hanneborgs utveckling i vår miljö. Han har alla möjligheter att ta ytterligare ett kliv framåt hos och med oss, säger "NJ".

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!