HockeyNews
PLUS

Noah Steen avfärdar kritiken: "Inte tagit fel beslut"

Noah Steen
Jesper Zerman/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Noah Steen hade flera alternativ att välja mellan när det kom till att hitta en ny klubb, men valet föll till slut på Örebro. I en intervju med Nerikes Allehanda berättar han om sitt beslut och bemöter den kritik som riktats mot hans nya klubb.

ANNONS

– Lite alternativ fanns det väl, men det var väldigt enkelt för min del. Jag hade ett långt samtal med Niklas (Eriksson) och det kändes rätt direkt. Det var ingen tvekan, de hade en bra plan för mig som jag kände mig bekväm med. Jag har inte tagit fel beslut hittills. Alla har varit trevliga och har tagit emot mig på ett bra sätt. Jag är väldigt nöjd med mitt val, säger Steen till Nerikes Allehanda.

Trots de negativa skriverierna om Örebro känner sig Steen trygg i sitt beslut.

– Inte alls. Vi jobbar med de som är här och vi är nöjda med den spelargrupp vi har. Vi har stor tilltro till den och på hur långt vi kan gå. Det är ingenting jag känner igen mig i. Jag tycker det är tråkigt att Örebro fått sådana skriverier för jag har inga negativa ord att säga om Örebro, säger han till Nerikes Allehanda.

En som hade en mindre men betydelsefull roll i Steens beslut var den norske målvakten och landsmannen Jonas Arntzen.

– Ja, han kom bort till mig på ett landslagsläger och frågade om det fanns intresse, för då hade Niklas velat ta ett snack. Efter att han hört av sig så sa jag att jag absolut ville tala med Niklas. Då tog vi ett snack och efter det var det ingen tvekan. Det kändes rätt direkt, berättar Steen till Nerikes Allehanda.

Den 19-årige norrmannen har spenderat fyra år i Mora och fick sitt stora genombrott tillsammans med sina landsmän Michael Brandsegg-Nygård och Petter Vesterheim. Under grundserien i fjol var hans facit: 40 matcher, 14 mål, 3 assist och 17 poäng.

– Jag gillar att vara i ansiktet på motståndarna och tycker att det ska vara så. Det ger energi till laget och jag försöker visa det för alla. Jag är för att vinna och ingenting annat, avslutar Steen till Nerikes Allehanda.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln