HockeyNews
PLUS

Mystisk HV-skada – tränar iförd solbrillor

Stål Lyrenäs Kaski Luoto
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:35

FacebookXWhatsApp

HV71:s nyförvärv Joona Luoto har varit på frånvarolistan sedan premiären borta mot Växjö utan att det har varit känt varför.

Enligt Jönköpings-Posten har han tränat på is – iförd solglasögon.

Nu kommer förklaringen.

ANNONS

Den finländska stjärnvärvningen Joona Luoto var en av HV71:s bästa spelare på försäsongen. I SHL-premiären i Växjö var han på isen i HV:s kvitteringsjakt och spelade fram André Petersson till sitt lags tredje mål i 4–3-förlusten.

Men sedan den 21 september har Luoto inte spelat. Förklaringen har varit sjukdom. HV71:s lagläkare Jonas Kalman kommer nu med mer information.

"Besvär med ögonen"

– Han har haft lite besvär med ögonen som vi jobbar på och försöker få rätsida på. Vi håller på och testar lite för att se om vi kan lösa det, säger Kalman till JP.

Tidningen rapporterar att Joona Luoto i förra veckan tränade i Husqvarna Garden och hade då solglasögon på sig.

– Vad vi vet har det inte hänt något som gjort att han fått problem med ögonen. Vi har inte sett att han fått någon smäll eller så, han hade lite sjukdomsperiod innan men det här med ögonen har blivit kvar efter det, fortsätter Kalman.

Då kan Stål Lyrenäs köra för fullt

HV71 har tagit hjälp för att få ordning på Joona Luotos ögonproblem och när det är löst ska han kunna träna för fullt igen.

Något spel mot Malmö eller Rögle den här veckan blir det inte. Samma prognos gäller för forwarden Oskar Stål Lyrenäs, som klev av från 2–0-vinsten mot Modo förra tisdagen. Tanken är att han ska kunna träna för fullt nästa vecka.

Den finländske VM-backen Oliwer Kaski drabbades av en smäll på handen mot Växjö och har några veckor kvar till spel.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln