HockeyNews
PLUS

Mora agerar – värvar ny målvakt

Jani Lampinen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:40

FacebookXWhatsApp

Carl Lidö kommer att bli borta en längre tid.
Nu agerar Mora och värvar in den tidigare finske JVM-målvakten Jani Lampinen.
– Vi har följt hans utveckling under en längre tid och ser fram emot att se vad han kan tillföra i Mora IK, säger sportchefen Andreas Hägglund.

ANNONS

Under onsdagens bortamatch mot Björklöven tvingades Moras målvakt Carl Lidö utgå efter att ha skadat sig i den första perioden. Nu står det klart att skadan är allvarligare än först befarat och att han blir borta från spel under en längre tid.

Som en åtgärd har klubben valt att värva den finska målvakten Jani Lampinen på ett korttidskontrakt.

– Det är så klart väldigt tråkigt för Carl att drabbas av en skada. Med tanke på att han nu blir borta en längre tid kände vi att vi behövde agera. Vi har nu möjligheten att ta in Jani på ett korttidskontrakt fram till den 8 december som en första lösning. Eftersom Carl ersätts under sin skada innebär det inga extra kostnader för klubben, vilket är viktigt med tanke på vår ekonomiska situation, säger sportchef Andreas Hägglund till klubbens hemsida.

21-årige Lampinen har representerat Finland i flera juniorlandskamper och kommer närmast från spel i den finska andraligan. För två säsonger sedan delade han målvaktsposten med Moras tidigare succékeeper Waltteri Ignatjew i Kiekko-Espoo och kommer nu senast från spel i TUTO Hockey.

– Jani är en talangfull målvakt som har spelat regelbundet i det finska juniorlandslaget och gjorde tre matcher för Finland i junior-VM säsongen 2022–2023. Vi har följt hans utveckling under en längre tid och ser fram emot att se vad han kan tillföra i Mora IK, säger Hägglund.

Lampinen väntas anlända till Sverige på söndag och börjar träna med laget på måndag. Förhoppningen är att han ska vara redo för spel redan på onsdag i bortamatchen mot Djurgården.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln