HockeyNews
PLUS

Möllers besked kring framtiden: ”Tack”

Oscar Möller
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:12

FacebookXWhatsApp

Det har spekulerats i att karriären är över.
Nu kommer det definitiva beskedet från Oscar Möller själv.

ANNONS

I juli förra året kom den plötsliga nyheten: Skellefteås lagkapten Oscar Möller tar en paus från hockeyn på obestämd tid efter att ha drabbats av utmattningssyndrom.

Ett och ett halvt år har gått sedan dess och nu meddelar han det definitiva beskedet att karriären är över. I ett långt tackbrev på Skellefteås officiella hemsida, skriver han bland annat:

”Som många säkert förstått så kommer jag inte att spela mer hockey. Nu har det gått ett och ett halvt år sedan jag spelade sist och jag tänkte passa på att säga några saker. Tack Karin Granberg för att du hjälpte mig att bromsa! Ditt stöd och din hjälp har alltid varit ovärderlig för mig och min familj.När hockey var det sista jag ville tänka på så var mina lagkompisar fantastiska vänner som gjorde att jag aldrig kände mig ensam i hur jag mådde.

I dag mår jag mycket bättre och är på isen ibland och tränar min äldsta sons hockeylag. Det tog tid att komma hit och jag behövde distans men nu känner jag glädjen till sporten igen. Om jag fokuserar på vad det har gett mig genom åren så är jag otroligt stolt över mina två SM-Guld med Skellefteå AIK, VM-Brons med Tre Kronor, spel i SHL, NHL, KHL, OS och mycket mer. Hockeyn har låtit mig besöka otroligt många olika platser på jorden, från Los Angeles till Sydkorea. Det har gett mig ovärderliga erfarenheter och fördelar när jag kör frågesport med familjen.”

Totalt blev det 445 SHL-matcher och på dessa svarade Möller för 345 poäng. Det blev också 110 slutspelsmatcher och 80 poäng. Under sin tid i Skellefteå fick han också vara med och bärga två SM-guld och tre SM-silver.

Oscar Möller har utöver spel i Skellefteå även testat på spel i Nordamerika och i Ryssland. Totalt noterades Möller för 87 NHL-matcher.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln