HockeyNews
PLUS

Modos dilemma: ”Det är ohållbart”

Norlinder
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 september 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har startat en insamling för att få hem Mattias Norlinder och är överens med hemvändaren om ett tvåårskontrakt.
Nu svarar Henrik Gradin på kritiken och hur klubben tänker kring backsidan. – Det är ohållbart att ha nio backar så länge vi är skadefria, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Hockeynews har tidigare berättat att Modo för en dialog med Mattias Norlinder om en återkomst.

Den Kramforsfostrade backen har tränat med sin tidigare klubb hela sommaren och nu närmar sig en lösning. På måndagen gick Modo ut i sina officiella kanaler och startade en supporterinsamling för att få hem 24-åringen.

– Mattias har varit rätt tydlig under våren och sommaren att han skulle spela i Nordamerika, därav har vi inte hållit något utrymme i budgeten för honom. Nu när det har svängt lite skulle det kännas otroligt fel att se honom spela i ett annat lag i SHL. Därför vill vi försöka få in medel för att behålla honom här i stan, säger Henrik Gradin till Hockeynews.

Ni har 28 miljoner i eget kapital och färska SHL-miljoner på kontot. Hur ser du på kritiken ni har fått kring den här supporterinsamlingen?

– Jag har full förståelse att folk tycker och tänker när det gäller det där. Men sen är det ju inte så att vi har 28 miljoner i likvida medel. Vi har en budget att följa och allting går inte till sporten, även fast jag skulle önska det.

ANNONS

– Jag har full förståelse om folk tycker så, men vi tog beslutet att vi behövde hjälp. Vi har så otroligt bra och duktiga fans och jag har respekt för att många lägger mycket pengar ändå. Men i och med att Mattias är en hemvändare tyckte vi att det var läge att utnyttja det.

Värvningen av Norlinder skulle göra att Modo har nio backar under kontrakt. En situation som knappast är hållbar i längden.

– Det är klart att det inte är optimalt. Det är någonting vi får deala med här nu om det blir klart. Det är klart att det inte är bra för någon att inte vara på is, alla vill ju spela och utefter det får det bli vad det blir, säger han.

Sportchefen öppnar för att det kan bli förändringar på backsidan den närmaste tiden.

– Det är ohållbart att ha nio backar så länge vi är skadefria. Vi har tre matcher kvar på en och en halv vecka innan serien drar i gång, så vi får se hur läget och status är efter de matcherna, säger han.

Är det en utlåning som skulle vara aktuellt då?

– Det får vi se. Man får kolla med individerna som är lite missnöjda och hänger på en skör tråd. Coacherna styr vilka de tycker ska spela på sju backar, så är det ju.

Modos backsida just nu

🇸🇪 August Berg
🇺🇸 Paul LaDue
🇸🇪 David Bernhardt
🇸🇪 Pontus Näsén
🇸🇪 Jakob Norén
🇸🇪 Ludwig Byström
🇸🇪 David Rundblad
🇫🇮 Tobias Winberg

På måndagseftermiddagen hade klubben redan fått in en bra bit över 250 000 kronor. Insamlingsmålet är uppsatt till en miljon kronor och Gradin hoppas att Norlinder ska kunna bli helt klar innan veckans slut.

– Jag vet faktiskt inte exakt vad tidsramen är, men vi ser väl en indikation på var det tar vägen imorgon. Förhoppningsvis är vi i mål i slutet av den här veckan, säger han.

Enligt Hockeynews uppgifter rör det sig om ett tvåårskontrakt för den 24-årige hemvändaren. Henrik Gradin tror att Norlinder kommer tillföra mycket.

– Det är en skridskoskicklig back som är duktig på att sätta i gång spelet, men även sätta stopp i spelet. Jag tycker det är en bra tvåvägsback, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln