HockeyNews
PLUS

Modos besked kring Vigneault: ”Gjort röntgen”

Besked kring Modo
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 6 september 2024

FacebookXWhatsApp

Sam Vigneault täckte ett skott och fick kliva av i mötet med Luleå. Men nu kommer Mattias Karlin med lugnande besked.
Samtidigt kommenterar sportchefen Henrik Gradin avslutet med August Berg och den ekonomiska uppgörelsen klubbarna emellan.
– Han kom till oss och ville veta planen efter Norlinder, säger Gradin till Hockeynews.

ANNONS

Modo är fortsatt obesegrat under försäsongen. I 5–4 mot segern Luleå på torsdagskvällen tvingades Sam Vigneault av efter att ha blockerat ett skott med foten.

Kanadensaren kom aldrig ut på isen igen – men efter vidare undersökningar på fredagen kommer Mattias Karlin med lugnande besked.

– Han har gjort röntgen och det var ingenting trasigt. Det är väl en kraftig blödning eller nåt, säger Karlin.

Det är inte fara för premiären?

– Nej. Det känns jävligt långsökt. Jag förväntar mig att han är tillbaka till veckan någon gång.

Men du tror inte han spelar nästa vecka?

– Det är svårt att svara på. Men det är väl 50/50 kanske.

På fredagen blev det också klart att det blir August Berg som lämnar Modo efter Mattias Norlinders ankomst. Backen har i stället skrivit på för tre år i Djurgården.

Parterna förlängde med varandra så sent som i våras och därför kommer uppbrottet för många som en chock. Nu förklarar sportchefen Henrik Gradin.

– När vi gjorde klart med varandra i våras var han rätt tydlig med att han inte ville vara någon åttonde- eller niondeback. Han kom till oss och ville veta planen efter Norlinder och vi var ärliga med att han just nu är åtta eller nia. Då blev det ganska snabbt ömsesidigt. Men han har inte fått sparken eller något besked att han inte får vara kvar, säger Gradin.

Henrik Gradin berättar att han inte hade räknat med Norlinder och menar att det är beklagligt att det blivit som det blivit för August:

– Vi hade fått nej av Norlinder, han hade bestämt sig att han skulle ta chansen där borta. Sedan har allting gått väldigt fort. Han var bara en skada bort från att få spela tidigare och August är ingen som gnäller. Han tål att vara åtta, men inte i tre månader. Han är inte dum i huvudet.

Det har varit stort intresse runt August Berg de senaste dagarna, men Djurgården var snabbt framme och hörde sig för när Norlinder blev klar för Modo.

– Djurgården hörde av sig till oss i tisdags och sedan kontaktade Augusts agent mig i tisdagskväll om hur vi tänkte. Jag sa bara till honom att de hade hört av sig och sedan har de skött allt efter det. Vi har inget med den dealen att göra utan släpper bara August rätt av, säger han.

Slipper ni hans lön helt?

– Ja.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln