Modo utjämnade i kvarten – nu väntar rysare

(22758) Modo Dam

Publicerad: 17 mars 2022

Modo studsade tillbaka efter övertidsförlusten hemma mot HV71 i måndags och har nu 1–1 i matcher – samtidigt fick stockholmslagen Djurgården och SDE tacka för den här säsongen då bägge lagen förlorade sina matcher ikväll.

Modos damlag var tvungna att vinna kvällens bortamatch mot HV71 i den andra kvartsfinalen i SDHL – vilket man lyckades med. Med en 2–1-ledning efter första perioden stod sig resultatet ända till att 19-åriga Daniela Pejsova avgjorde med en minut kvar av matchen i tom kasse.

Nu väntar en tredje och avgörande imorgon, även den i Jönköping.

För Djurgården tog säsongen slut uppe i Luleå där hemmalaget var för starka i den tredje och avgörande fighten. Slutresultatet i den matchen blev 3–2, efter två Djurgårdsmål av Fanny Rask.

I kvällens tredje match drog Linköping längsta strået och slog ut SDE med 2–1 i matcher efter att man vunnit ikväll med klara 4–0 efter två mål av bland annat amerikanske Sydney Brodt.

Nu väntar Brynäs för Linköping i semifinal, ett Brynäs som slog ut Leksand tidigare i veckan med 2–0 i matcher.

Luleå får vänta in motståndet från HV71 eller Modo.