HockeyNews
PLUS

Modo till semi: "Visste vi skulle få Brynäs"

Modo Hockey dam
Modo Hockey dam
1 - 0
(0-0, 1-0, 0-0)
SDE HF
SDE HF
Lina Ljungblom

Publicerad: 27 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Modo slog SDE med 3-0 i matcher. Brynäs slog Linköping med 3-0 i matcher.
Nu drabbar klassikerklubbarna samman i SDHL-semifinalen.

Men serierna var jämnare än det kan låta. Modo vann med 1-0 och i alla matcherna tog SDE ut målvakten för att nåt reducering eller kvittering. I går kväll avgjorde Lina Ljungblom, hennes femte mål på tre matcher.

– Många skapar chanser men Lina är den som gör målen. Visst, jag kan önska att fler klev fram och gjorde mål, men det har de gjort tidigare. Det är inte så vanligt bland svenska hockeyspelare att vara utpräglade målskyttar, men Lina är verkligen det. Vi har också spelare som ger Lina utrymme och Lina gör sedan jobbet väldigt bra, säger Modotränaren Jared Cipparone till ÖA.

Brynäs vann i går kväll med 2-1 mot Linköping efter att Hanna Thuvik avgjort 13.31 in i tredje perioden.

– Det var väldigt skönt. Stella (Lindell) jobbade tillbaka pucken där till mig ett tag och jag fick god tid på mig att sikta in mig och sätta dit den. Också skönt att slippa förlängning den här gången, säger Hanna Thuvik till GD.

Alla till förlängning

Nu väntar uppladdning resten av veckan, på måndag inleds semifinalserien mellan Modo och Brynäs. De möttes fyra gånger i grundserien och alla matcher har gått till straffar eller förlängning, två vinster vardera.

– Vi visste att vi skulle få Brynäs och det har varit oerhört tajta matcher. Det är två väldigt bra lag som jobbar hårt och som har bra målvakter, säger Modotränaren Jared Cipparone till ÖA.

Hanna Thuvik till GD:

– Spännande. Alla tycker det är roligaste tiden på säsongen nu. Det är bara ut och njuta och spela vår bästa hockey. Det ska vi göra nu.

Luleå är också klart för semifinal efter 3-0 i matcher mot Leksand. Frölunda leder matchserien mot Djurgården med 2-1.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!