HockeyNews
PLUS

Modo lånar ut till allsvenskan igen

(32067) Theo Jacobsson
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:28

FacebookXWhatsApp

Modo lånar ut två spelare och kallar tillbaka en från Östersund.

Den hockeyallsvenska klubben har därmed nått taket för antal lån den här säsongen.

ANNONS

Modo lånar ut centern Theo Jacobsson (bilden) till Hockeyallsvenskan även den här säsongen. Nu blir det Östersund för 21-åringen, som dessutom får med sig backen Jakob Norén till Jämtland.

Samtidigt kallar Modo tillbaka forwarden Lucas Pettersson. 

På papperet fina förstärkningar för Östersund, som är Hockeyallsvenskans formsvagaste lag. Jacobsson gjorde 24 poäng på 32 matcher för Västervik förra säsongen, men har inte lyckats ta en ordinarie plats i SHL hittills. 

Norén var på lån hos Mora IK förra säsongen och hade i perioder en bärande roll. Båda spelarna är klara för debut på onsdagen hemma mot AIK. Enligt Modos hemsida är det just den här veckans matcher, där ÖIK även spelar mot BIK Karlskoga på fredag, som är avsikten till att börja med. 

”Lånet är inte tidsbundet utan MoDo kan hämta hem duon med kort varsel vid behov. Utlåningen innebär också att spelarna kan gå mellan klubbarna även senare under säsongen”, skriver Modo på sin hemsida.

Modo har sedan tidigare 20-årige forwarden Maximilian Kilpinen utlånad på ett så kallat säsongslån till Östersund. 

– Vi fortsätter vårt fina samarbete med Modo och vi har nu har tre spelare (inklusive Lucas Pettersson) från deras organisation som kan gå fritt mellan klubbarna. Det hjälper både Modo som behöver få så mycket speltid som möjligt på dessa grabbar och det hjälper oss som har tre bra spelare tillgängliga i längre eller kortare perioder, säger ÖIK-sportchefen Per Tagesson till klubbens hemsida. 

Detta innebär även att Östersund förbrukat alla sina SHL-lån enligt överenskommelsen som finns internt i Hockeyallsvenskan. En målvakt och tre utespelare är maxgränsen under säsongen, och det når klubben upp till och och med att man tidigare lånat målvakten Kristers Steinbergs från Brynäs.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln