HockeyNews
PLUS

Mitell bänkade nyförvärvet: "vi har pratat"

Emil Alba Tomas Mitell
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:31

FacebookXWhatsApp

Emil Alba har varit ordinarie i FBK fram till igår.

Nyförvärvet placerades som 13:e forward och Tomas Mitell ger sin syn på saken.

– Det vi känner är att han ibland kan försöka få fast pucken lite mer i anfallszon, skapa lite mer offensiv, säger tränaren till Värmlands Folkblad.

ANNONS

Färjestad stod för en ny imponerade insats i 2–6-segern mot Linköping på bortaplan.

I en match som Emil Alba fick starta som 13:e forward, för första gången bänkad den här säsongen efter flytten från Södertälje till FBK.

– Det vi känner är att han ibland kan försöka få fast pucken lite mer i anfallszon, skapa lite mer offensiv. Men återigen: Han kommer från allsvenskan till en helt ny miljö och nivå och skulle kunna ha spelat utan att någon höjt på ögonbrynen – men vi har en bred trupp där folk behöver kämpa för sina platser. För totalt sett är jag supernöjd med Emil. En tidsfråga innan han spelar igen, säger Mitell till VF.

Tränaren berättar att han också haft ett snack med Alba.

– Vi har pratat med Emil och det var ett marginellt beslut. Han har gjort många bra saker ända sedan han kom i maj. Visat pondus, kört hårt, spelat för laget och försöker spela på rätt sätt – det syns att han inte är någon junior som precis kommit upp.

VF uppger samtidigt att en av lagets största stjärnor – Joakim Nygård – är aktuell för spel i morgon mot HV71 och att backen Jérémy Groleau nu är tillbaka i full träning och närmar sig spel.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln