HockeyNews
PLUS

Miljonen insamlad – Kossila klar för Örebro

Kalle Kossila
Foto: Bildbyrån & Skärmklipp Örebro Hockey
ANNONS

Publicerad: Idag 10:32

FacebookXWhatsApp

Över en miljon kronor är insamlad.
Nu är Kalle Kossila presenterad av Örebro.

ANNONS

Insamlingen är i hamn och över en miljon är insamlad. Precis som Hockeynews kunnat avslöja så är Kalle Kossila nu klar för Örebro på ett tvåårskontrakt.

Det meddelar klubben på sin hemsida på fredagen.

– Vi är så klart otroligt glada över att kunna addera Kalle till vårt lagbygge. Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla privatpersoner samt partners som har gjort detta möjligt. Med Kalles intåg spetsar vi till laget samtidigt som han kommer vara en stor tillgång både på och utanför isen. Kalle ansluter under måndagen och tillsammans har vi en tydlig plan för hans första tid här hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl till sajten.

De två senaste säsongerna har Kossila gjort succé i Växjö. Tanken var att han skulle spelat i Bern den här säsongen, men den schweiziska storklubben drog sig ur med hänvisning till en misslyckad läkarundersökning.

Nu blir det i stället en flytt till Örebro.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Örebro och träffa alla i och runt laget. Jag har haft många bra samtal med Henrik och han har presenterat en spännande plan för mig. Det känns som att det finns en tydlig plats för mig i laget och efter att ha pratat mycket med Andreas Berglund så blev jag även imponerad över hur man jobbar med fysbiten. Jag vill fortsätta ta steg i min karriär och min förhoppning är att jag har den bästa tiden framför mig, säger Kalle Kossila till klubbens hemsida.

Den 31-årige inländaren har stått för totalt 59 poäng på 68 SHL-matcher för Växjö tidigare.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln